ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Η συνέντευξη του Υπ. Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου στον Γιώργο Αυτιά

Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη και την κρίση των Ελλήνων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ. Και τόνισε ότι δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη συγγνώμης για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του, με το οποίο οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό και για τα τέσσερα χρόνια υπερφορολόγησης, παρεμβάσεων στους Θεσμούς και διάλυσης του κράτους.

«Δεν ξεχνάμε, προχωράμε μπροστά», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι με την πολιτική του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε ελπίδα και ενότητα στους Έλληνες.

Σχετικά με την υπόθεση της Novartis ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε μεγάλο σκάνδαλο τη μεθόδευση της υπόθεσης και επισήμανε ότι πρέπει να έλθει «όλη η αλήθεια στο φως», να γίνει γνωστό «ποιος μεθόδευσε και τι» γεγονός που είναι προϋπόθεση για να έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στο πολιτικό σύστημα.

Σε ερώτηση για τον εκλογικό νομό επανέλαβε ότι εντός του Οκτωβρίου θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου που θα διευκολύνει του Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο που κατοικούν, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Τέλος κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει την εμμονή του στην απλή αναλογική για να αποφύγει η χώρα την ταλαιπωρία των διπλών εκλογών, λόγω της απλής αναλογικής.

Η συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών στον Γιώργο Αυτιά: 

Δημοσιογράφος: Μόλις έφτασε στην Κρήτη ο Υπουργός Εσωτερικών. Καλημέρα κ. Υπουργέ.

Τ. Θεοδωρικάκος:Καλημέρα κ. Αυτιά, καλή Κυριακή σε εσάς και στους τηλεθεατές μας.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ τρώτε από τα έτοιμα του κ. Τσίπρα;

Τ. Θεοδωρικάκος: Καταρχήν, πρωτού μπείτε στη συνέντευξή μας κ. Αυτιά, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να εξηγήσω τον λόγο για τον οποίο ποιο λόγο βρίσκομαι στο Ηράκλειο της Κρήτης, γιατί είναι ένας λόγος που οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να τον θυμόμαστε.

Δημοσιογράφος: Βεβαίως.

Τ. Θεοδωρικάκος:Βρίσκομαι εδώ για να εκπροσωπήσω τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή μας στις πολύ σημαντικές εκδηλώσεις μνήμης που γίνονται εδώ για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου, όπου στα χρόνια της Κατοχής 461συμπολίτεςμας, 461 Έλληνες εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Οφείλουμε να θυμόμαστε, οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι, οφείλουμε να προχωράμε μπροστά, οφείλουμε πάντοτε να προασπίζουμε την ενότητα και την ελευθερία της πατρίδας μας. Άρα, βρισκόμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους και να τους πούμε πως δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Δημοσιογράφος: Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό που λέτε. Να σας πάω στα πολιτικά κατευθείαν. Έχετε δει εφημερίδες κ. Υπουργέ; Έχετε ενημερωθεί για τον πρωινό Τύπο;

Τ. Θεοδωρικάκος: Έχω ρίξει μια ματιά στο αεροπλάνο και δεν σας κρύβω ότι παρακολούθησα και την χθεσινοβραδινή ομιλία του κ. Τσίπρα.

Δημοσιογράφος: Τρώτε από τα έτοιμα;

Τ. Θεοδωρικάκος: Κοιτάξτε κ. Αυτιά, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων, συνεχίζει να υποτιμά την μνήμη και την κρίση μας.

Δημοσιογράφος: Τι εννοείτε;

Τ. Θεοδωρικάκος:Εννοώ ότι σε μια μακροσκελή ομιλία του, δεν βρήκε μια λέξη συγγνώμης να μας πει ο κ. Τσίπρας για όσα δεινά επιφύλαξε στους Έλληνες επί τέσσερα χρόνια. Φαίνεται ότι θέλει να ξεχάσουμε εκείνο το δραματικό α’ εξάμηνο της κυβέρνησής του, όταν εκείνος και ο κ. Βαρουφάκης οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Μας χρέωσαν με 100 δισ. ευρώ, τα οποία θα τα πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες, τα παιδιά μας, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας. Εκχώρησε τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια, το σύνολο της περιουσίας στους δανειστές μας, το λεγόμενο υπερ-ταμείο, διέλυσε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση, δίχασε αναίτια τους Έλληνες, χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος πραγματικά. Διέλυσε το Κράτος με τραγικές συνέπειες και με απώλειες ανθρώπινων ζωών και έκανε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη με αποκορύφωμα θα έλεγα τη γνωστή σκευωρία της Νοvartis, η οποία πλέον έχει καταρρεύσει και ο κ. Τσίπρας οφείλει απολογία στον ελληνικό λαό. Πώς μπορούμε να τα ξεχάσουμε όλα αυτά; Το μήνυμα που έχει δώσει η Κυβέρνησή μας και προσωπικά ο Πρωθυπουργός είναι «δεν ξεχνάμε, προχωράμε μπροστά!». Και εκεί είναι που βρίσκει τα δύσκολα μπροστά του ο κ. Τσίπρας, αγαπητέ κ. Αυτιά. Διότι χθες μας είπε ότι είμαστε νεοφιλελεύθεροι και ότι βοηθάμε περισσότερο τους πλούσιους… Θέλω να ενημερώσω τον κ. Τσίπρα για τα εξής:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί το αφορολόγητο εκεί που είναι. Μειώνει τον φορολογικό συντελεστή για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, από το 22% στο 10%. Με αυτή την κίνηση του Πρωθυπουργού, του οικονομικού επιτελείου και της Κυβέρνησης, οι επαγγελματίες που πλήρωναν φόρο στα 10.000 ευρώ 2.200 ευρώ τώρα θα πληρώνουν 900 ευρώ. Πρόκειται για μια μεγάλη μείωση, μια μεγάλη διευκόλυνση.

Όλοι οι Έλληνες ήδη πληρώνουμε μειωμένο ΕΝΦΙΑ και μάλιστα πολύ νωρίτερα απ’ ότι είχε πει πριν από τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, όσο κι αν δεν θέλει να την παραδεχτεί ο κ. Τσίπρας.

Στηρίζουμε τα νέα ζευγάρια. Στηρίζουμε την οικογένεια. Δίνουμε 1.000 ευρώ παραπάνω αφορολόγητο για κάθε παιδί. Δίνουμε 2.000 ευρώ για κάθε γέννα που έχουμε στη χώρα γιατί έτσι μόνο μπορούμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του δημογραφικού.  Για να πηγαίνουν τα παιδιά στον παιδικό σταθμό 180 ευρώ το μήνα και μειώνουμε τον ΦΠΑ στα βρεφικά είδη στο 13%.

Για όλα αυτά ούτε μια κουβέντα ο κ. Τσίπρας. Εάν πραγματικά είχε δει λίγο διαφορετικά τα πράγματα ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να συγχαρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί μόλις μέσα σε 70 ημέρες έχει ηρεμήσει την κατάσταση στη χώρα, έχει διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ενότητας των Ελλήνων, έχει φέρει ξανά το χαμόγελο και την ελπίδα στα χείλη των Ελλήνων, και όλοι μαζί με σκληρή δουλειά γιατί τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα, έχουμε μπροστά μας πολύ ανηφόρα, θα τα καταφέρουμε και θα δώσουμε σε όλους τους Έλληνες τη δυνατότητα για μια καλύτερη ζωή.

Δημοσιογράφος: Mετά το εισαγωγικό σας σημείωμα , το οποίο είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θέλω να πάω σε ένα πολύ μεγάλο θέμα. Διάβασα κάποιους διαλόγους σήμερα στο «Πρώτο Θέμα», εκφράζω μία έκπληξη: Δώσε μας κάτι για έναν πολιτικό γιατί αλλιώς θα σπαταλήσεις 10 χρόνια απ’ τη ζώη σου. Δώσε κανένα στοιχείο για Σαμαρά, Άδωνι, Στουρνάρα για να τα πάω παραπάνω. Διαβάζω καλά κ. Υπουργέ; Υπόθεση Novartis.

Τ. Θεοδωρικάκος:Ένα σχόλιο έχω να κάνω κ. Αυτιά. Με θρασύτατο τρόπο η προηγούμενη κυβέρνηση κρέμασε 10 ανθρώπους στα μανταλάκια, ανάμεσά τους δύο πρώην πρωθυπουργούς – ο ένας πλέον είναι αντιπρόεδρος της Κυβέρνησής μας, της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Πικραμμένος- σημαντικούς ανθρώπους, χωρίς στοιχεία όπως αποδείχτηκε και χωρίς να υπάρχει σημαντικός λόγος. Και μάλιστα, ξεδιάντροπα τότε, την επομένη ενός μεγάλου συλλαλητηρίου που είχε γίνει στο κέντρο της Αθήνας για το ζήτημα της Μακεδονίας μας, ο τότε Υπουργός ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε πει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Αποδεικνύεται ότι είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο η μεθόδευση αυτής της υπόθεσης και το μοναδικό μου σχόλιο είναι ένα: Ενώνω τη φωνή μου μαζί με όλους τους Έλληνες: Όλη η αλήθεια στο φως! Oι Έλληνες θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια. Θέλουμε να μάθουμε τι συνέβη ακριβώς με αυτή την υπόθεση, ποιος μεθόδευσε τι, διότι αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στο πολιτικό μας σύστημα.

Δημοσιογράφος: Θα μάθουμε και για τα 100 δισ. όλη την αλήθεια, που μπήκαμε μέσα για 6 μήνες κ. Υπουργέ ή θα πάει υπέρ πλεόντων, νοσούντων κ.λπ. Γιατί εμείς τα πληρώσαμε αυτά.

Τ. Θεοδωρικάκος:Εμείς δεν έχουμε σκοπό ούτε να κυνηγήσουμε κανέναν, ούτε να ακολουθήσουμε λογικές που δεν ταιριάζουν στη δική μας δημοκρατική και φιλελεύθερη παράταξη της ΝΔ. Όμως,  οι Έλληνες, για να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια. Επαναλαμβάνω λοιπόν: όλα στο φως για τους πάντες  και για τα πάντα.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, παρά έχει γίνει το κακό με τους μετακλητούς. Θα γράψει ιστορία ο Μητσοτάκης αν πει τέλος οι μετακλητοί, τέλος αυτή η δαπάνη. Και δεύτερον, θα μάθουμε επιτέλους καμιά φορά υπεύθυνα από μια κυβέρνηση πόσους θα προσλάβει δημοσίους υπαλλήλους στη διάρκεια της τετραετίας να ξέρουμε; Οδηγό χάρτη προσλήψεων θα έχουμε από τον Θεοδωρικάκο;

Τ. Θεοδωρικάκος:Σε πλήρη συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, το γραφείο και τους συνεργάτες του προετοιμάζουμε το εξής: έχουμε ζητήσει από το σύνολο των υπουργείων και των κρατικών δομών να μας παρουσιάσουν ποιες είναι οι ανάγκες στο ελληνικό δημόσιο, σε κάθε χώρο, σε κάθε τομέα, προκειμένου αυτό σε συνδυασμό με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, τις οποίες γνωρίζει και τις καθορίζει καλύτερα το Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σταϊκούρας, να συνυπολογιστούν και να υπάρξει ένας συνολικός προγραμματισμός τετραετίας για τις προσλήψεις στο δημόσιο τόσο του αναγκαίου τακτικού προσωπικού όσο και του εποχικού προσωπικού. Και στέκομαι και σε αυτό διότι το εποχικό προσωπικό είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε μια σειρά δραστηριότητες και Υπηρεσίες που προσφέρει το ελληνικό κράτος π.χ. την πυρόσβεση. Φέτος είχαμε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, ευτυχώς έχουμε πετύχει να μην θρηνήσουμε θύματα απ’ όλες αυτές τις υποθέσεις.

Άρα, εσείς θα πρέπει να υπολογίσετε ότι μέσα στο μήνα Οκτώβριο θα έχει συγκεντρωθεί το σύνολο των αιτημάτων, το σύνολο των αναγκών, θα έχουμε γνώση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, θα τεθούν όλα αυτά υπόψη και του Πρωθυπουργού, θα εισηγηθούμε στον Πρωθυπουργό και θα ληφθούν αποφάσεις.

Ήδη, επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι τρέχει η διαδικασία για να προσληφθούν μέσα σε αυτόν τον χρόνο  από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι 1.500 Ειδικοί Φρουροί που θα περιπολούν στους δρόμους και θα αυξήσουν το αίσθημα ασφαλείας που όλοι έχουμε ανάγκη, καθώς και οι 4.500 προσλήψεις στον χώρο της Ειδικής Αγωγής και 2.500 υγειονομικό προσωπικό από το Υπουργείο Υγείας. Επομένως, η είδηση είναι ότι πηγαίνουμε σε ένα συνολικό προγραμματισμό, βάζουμε τέλος στους υπεράριθμους, βρήκαμε μια κατάσταση με 9.000 παραπάνω έκτακτους στο ελληνικό δημόσιο, τους οποίους είχε ξεχάσει η προηγούμενη κυβέρνηση να τους ανακοινώσει τους τελευταίους 3 μήνες πριν τις εκλογές, θα βάλουμε τέλος σε αυτή την υπόθεση διότι είναι θέμα και δικαιοσύνης για τα νέα παιδιά που θέλουν να υποβάλλουν αιτήσεις αλλά και είναι και θέμα σωστής λειτουργίας του ελληνικού κράτους που πρέπει να σέβεται τους πολίτες, όπως και οι πολίτες πρέπει να σέβονται το κράτος.

Δημοσιογράφος: Είστε καλός στα εκλογικά, ξέρετε καλά που πάει η ιστορία, προσέξτε τώρα τι λέει ο έλληνας: «για να έρχεται ο Μητσοτάκης να λέει εγώ μέχρι το ’23 θα σας πάω σε μειώσεις φόρων ή θα κάνει το ’23 εκλογές ή θα πάει σε διπλή εκλογή να σβήσει την απλή αναλογική», εκεί υπάρχει κάτι που πρέπει να μάθουμε παραπάνω κύριε υπουργέ ή το κρατάτε επτασφράγιστο μυστικό; Μπορεί να ξημερώσουμε μια μέρα και να πει ο Μητσοτάκης: «κοιτάξτε να δείτε για να μην πάω την χώρα σε περιπέτειες κάνω δυο εκλογές την μία πίσω από την άλλη, έχω δώσει ελαφρύνσεις, έχω εξαφανίσει δυο φόρους σκληρούς όπως τον φόρο επιτηδεύματος και τον φόρο αλληλεγγύης αυτόν τον απίθανο φόρο, έχω μειώσει και τον ΕΝΦΙΑ, έχω δώσει και αυξήσεις στις συντάξεις κλπ κλπ, πάμε εκλογές διπλές μπαμ και κάτω», είναι απίθανο; Ρωτάω τον άνθρωπο που ξέρει καλά τα εκλογικά, μην μου ξεφύγετε.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Δεν θα σας ξεφύγω, αλλά το πρώτο που θέλω να σας πω κύριε Αυτιά, είναι ότι ο Πρωθυπουργός το πρώτο και βασικό που έχει πάντα στο μυαλό του -και αυτό έχουμε όλοι γύρω του -είναι το σχέδιο για να βγει οριστικά η Ελλάδα από την κρίση και να γίνει πράξη η ανάπτυξη για όλους. Αυτό είναι ένα σχέδιο το οποίο φυσικά έχει ορίζοντα τετραετίας, έχει ιεραρχήσεις, έχει αξιολογήσεις, έχει χρονική κλιμάκωση και το μόνο που μας απασχολεί είναι να κάνουμε πολύ καλά την δουλειά μας και να κριθούμε αυστηρά και δίκαια από τους έλληνες πολίτες, που επιτέλους πρέπει να αποκτήσουν ελπίδα και μια καλύτερη ζωή. Σε ότι αφορά το θέμα του εκλογικού νόμου, ο Πρωθυπουργός μας έχει δώσει μια ξεκάθαρη εντολή να ετοιμάσουμε τον εκλογικό νόμο, να είναι αναλογικός, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα.

Δημοσιογράφος: Πότε θα είναι έτοιμος;

Τάκης Θεοδωρικάκος:  Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι το οποίο θεωρώ και εγώ πολύ σημαντικό, ότι μέσα στον Οκτώβριο θα παραδώσουμε στον Πρωθυπουργό της χώρας το σχέδιο νόμου του υπουργείου εσωτερικών το οποίο θα διευκολύνει τους Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους, ένα σχέδιο νόμου το οποίο θα περιλαμβάνει και την δυνατότητα χρήσης της επιστολικής ψήφου, όπως συμβαίνει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου και όπως έχει έρθει η ώρα να συμβεί και για την πατρίδα μας. Σχέδιο νόμου το οποίο ελπίζω και πιστεύω ότι θα το ψηφίσουν και οι 300 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, διότι δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να αρνηθεί στους πολίτες, στους Έλληνες πολίτες, στους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους έλληνες πολίτες να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους.

Τώρα σε ό,τι αφορά τον συνολικό εκλογικό νόμο, η πρόκληση είναι κυρίως προς τον κύριο Τσίπρα, διότι κοιτάξτε κύριε Αυτιά, για να εφαρμοστεί ο εκλογικός νόμος που θα ψηφίσουμε από τις επόμενες εκλογές και να αποφύγουμε τη βάσανο της απλής αναλογικής, η οποία είναι βάσανος και αποδείχθηκε αυτό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό αναγκαστήκαμε και αλλάξαμε μια σειρά πράγματα μέσα στο καλοκαίρι για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι δήμοι.

Δημοσιογράφος: Τι θα κάνετε δηλαδή εσείς ως υπουργός προς αυτή την κατεύθυνση; Ναι;

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η πρόκληση λοιπόν είναι προς τον κύριο Τσίπρα, θα πρέπει ο κύριος Τσίπρα επιτέλους να εγκαταλείψει την εμμονή του προς την απλή αναλογική, προς το εκλογικό σύστημα που οδηγεί στην ακυβερνησία , ώστε στο τέλος της τετραετίας που θα γίνουν εκλογές να μην έχουμε δύο εκλογές να έχουμε μία εκλογή, κανονική, με τον εκλογικό νόμο που θα ψηφίσουμε όλοι μαζί. Είναι μια πρόκληση αυτή, περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δημοσιογράφος: Ουσιαστικά του λέτε:« Αν θέλεις να είσαι κόμμα εξουσίας, θα προκρίνεις ένα σύστημα που δίνει μπόνους και σε εσένα ως πρώτο, αν αποφασίσει ο λαός και δίνει και στους άλλους μια αναλογικότητα», δηλαδή θα τον βάλετε , θα τον θέσετε προ διλλήματος από ότι αντιλαμβάνομαι κύριε Θεοδωρικάκο, έτσι;

Τάκης Θεοδωρικάκος: Μα είναι προφανές, κύριε Αυτιά, ένας εκλογικός νόμος που συνδυάζει την αναλογικότητα με την κυβερνησιμότητα, είναι ένας νόμος δημοκρατικός, είναι ένας νόμος δίκαιος και κυρίως είναι ένας νόμος αποτελεσματικός, κάτι που κάθε κόμμα που διεκδικεί την εξουσία οφείλει να το σέβεται. Αν λοιπόν πράγματι ο κύριος Τσίπρας ενδιαφέρεται για αυτό θα πρέπει να φύγει από τη λογική της απλής αναλογικής και να έρθει να αντιμετωπίσει με θετικό τρόπο, τουλάχιστον έναν άλλο εκλογικό νόμο που θα έχει τα χαρακτηριστικά για τα οποία σας μίλησα πριν.

Δημοσιογράφος: Εκλογικό αιφνιδιασμό από Μητσοτάκη θα έχουμε όταν,

Τάκης Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχουν τέτοια σενάρια. Στο μυαλό μας είναι το μεγάλο έργο που έχουμε να κάνουμε…

Δημοσιογράφος: Διάβασα σήμερα δημοσιεύματα ότι…

Τάκης Θεοδωρικάκος: Τα δημοσιεύματα… Είναι μία παράδοση αυτή στη χώρα μας, δυο – τρεις μήνες μετά από τις εκλογές αρχίζουν και γίνονται συζητήσεις για το πότε θα γίνουν οι επόμενες. Λοιπόν η δική μας λογική είναι ότι πρέπει να εξαντλούνται οι τετραετίες και είναι και αυτό ένα στοιχείο της κανονικότητας στην πολιτική ζωή, κανονικότητα που δεν υπήρξε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, διότι είχαμε αλλεπάλληλους αιφνιδιασμούς και διότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε άλλα πράγματα από αυτά για τα οποία είχε εκλεγεί. Εδώ αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποιεί την πολιτική για την οποία είχε δεσμευθεί προεκλογικά και μάλιστα την υλοποιεί με πολύ ταχύτερο ρυθμό και αυτό εκπλήσσει ευχάριστα τους πολίτες και νομίζω ότι το κλίμα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι πολύ θετικό, είναι ένα κλίμα ενότητας, δημιουργικότητας και αισιοδοξίας ότι μπορούμε επιτέλους να τα καταφέρουμε και να πάμε όλοι μαζί μπροστά.

Δημοσιογράφος: Λοιπόν, κάθε μέρα δίνετε εξετάσεις όλοι, να το ξέρετε αυτό και ο πολίτης περιμένει.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Έτσι είναι.

Δημοσιογράφος: Περιμένει από όλους. Κύριε Θεοδωρικάκο, θέλω να μεταφέρετε, εκεί που πάτε για αυτή την ιερή στιγμή, όλη την αγάπη και τον σεβασμό και των ανθρώπων της εκπομπής, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού, γιατί δεν υπάρχει περιοχή της Ελλάδος που να μην έχει κλάψει, να υπάρχουν μανάδες που να μην ντύθηκαν στα μαύρα εξαιτίας τέτοιων γεγονότων που πάτε να τιμήσετε σήμερα, για αυτούς που έχασαν την ζωή τους για εμάς. Σας ευχαριστώ θερμά.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Θυμόμαστε και σεβόμαστε πάντα την μνήμη τους και ενωμένοι προχωράμε μπροστά. Σας ευχαριστώ κύριε Αυτιά.

Δημοσιογράφος: Σας ευχαριστώ και εγώ.

 

Ετικέτες: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣΥΠΕΣΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ