ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Η στενότερη συνεργασία των Δήμων Ελλάδας – Βαυαρίας στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με τον Βαυαρό ομόλογό του Γ. Χέρμαν

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης συναντήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου με τον Υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιούν στη χώρα μας μέλη αντιπροσωπείας του Βαυαρικού Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρές σχέσεις που συνδέουν Ελλάδα και Βαυαρία και διερευνήθηκαν τα περιθώρια βελτίωσης της διμερούς συνεργασίας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Βορίδης παρείχε τη στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Ελλάδος και Βαυαρίας, στη βάση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την Ελληνογερμανική Συνέλευση και σε αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε η συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών στην ανταλλαγή στοιχείων αναφορικά με το θέμα των αδελφοποιήσεων.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης πρότεινε να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με την αντίστοιχη γερμανική Ένωση προκειμένου να ανιχνεύσουν από κοινού τις σχετικές δυνατότητες που υπάρχουν σε αυτό το εγχείρημα.

Τέλος, ο κ. Βορίδης απεδέχθη πρόσκληση του κ. Χέρμαν για συνάντηση στη Βαυαρία όλων των Δήμων και Κοινοτήτων που έχουν προχωρήσει σε αδελφοποίηση με Δήμους της Ελλάδας.

Ετικέτες: Γιόαχιμ ΧέρμανΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣΥπουργείο ΕσωτερικώνΥπουργός ΕσωτερικώνΥπουργός Εσωτερικών Βαυαρίας