ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Η κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου και της εκλογικής χρηματοδότησης των κομμάτων στο επίκεντρο της διευρυμένης Διακομματικής Επιτροπής

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, με διευρυμένη σύνθεση, η Διακομματική Επιτροπή Βουλευτικών Εκλογών, υπό την Προεδρία της Υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι δώδεκα συνολικά κομμάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία.

Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι ενημερώθηκαν για την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου και της εκλογικής χρηματοδότησης των κομμάτων καθώς και για ζητήματα που αφορούν στην εκλογική διαδικασία και κυρίως στον τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα στα επτά κόμματα που συμμετείχαν για πρώτη φορά στη Διακομματική Επιτροπή να καταθέσουν τις απόψεις τους και να υποβάλουν προτάσεις για τη βελτίωση των εκλογικών διαδικασιών.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Αθανάσιος Κουτρουμάνος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ετικέτες: ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗδιευρυμένη σύνθεσηΚαλλιόπη ΣπανούΥπηρεσιακή Υπουργός