ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Η ισότιμη κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στο επίκεντρο της συνεδρίασης της διευρυμένης Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών της 21ης Μαΐου

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 8 Μαΐου, με διευρυμένη σύνθεση, η Διακομματική Επιτροπή Βουλευτικών Εκλογών, υπό την Προεδρία της Υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού, με τη συμμετοχή 11 συνολικά κομμάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία.

Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ισότιμη, αναλογικά, κατανομή του χρόνου τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής προβολής των κομμάτων και δόθηκε η δυνατότητα στα κόμματα που συμμετείχαν για πρώτη φορά στη Διακομματική Επιτροπή να καταθέσουν τις απόψεις τους και να υποβάλουν προτάσεις για τη βελτίωση των εκλογικών διαδικασιών.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Αθανάσιος Κουτρουμάνος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ετικέτες: ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗεκλογικές διαδικασίεςΚαλλιόπη Σπανούραδιοτηλεοπτικός χρόνοςυπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών