ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

12.01.2022 - Εξετάσεις ιθαγένειας: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για απόκτηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση 07.01.2022 - ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Τέλος η ταλαιπωρία για τους Έλληνες του εξωτερικού. Ξεκίνησε η απευθείας καταχώριση των ληξιαρχικών πράξεων στο Μητρώο Πολιτών από τα Προξενεία 22.12.2021 - Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του συστήματος Αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, της Στοχοθεσίας και του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης στο Δημόσιο 21.12.2021 - ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης στο «Digital Economy Forum 2021»: Εφαρμόζουμε ένα ολιστικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου 10.12.2021 - Απάντηση του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη σε επίκαιρες ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτογράφηση και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δημοσίους υπαλλήλους
Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022
-

Συνάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τη γεωργιανή ομόλογό της στο Βατούμ

PDF | DOC | Συνάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, με την ομόλογό της, Υπουργό Δικαιοσύνης της Γεωργίας, Τέα Τσουλουκιάνι, στο περιθώριο του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου στο Βατούμ της Γεωργίας

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, συναντήθηκε σήμερα στο Βατούμ της Γεωργίας με την ομόλογό της, Υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδια για θέματα δημόσιας διοίκησης, Τέα Τσουλουκιάνι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, τον περασμένο Φεβρουάριο στην Τιφλίδα, όπου είχε υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για θέματα δημόσιας διοίκησης.

Στην σημερινή συνάντηση, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν το χρονοδιάγραμμα εξειδίκευσης του Μνημονίου Συνεργασίας, για την υλοποίηση του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει συνομιλίες σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο για την εξειδίκευση συγκεκριμένων δράσεων και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση των δύο ηγεσιών των Υπουργείων.

Μεταξύ των υπό συζήτηση δράσεων, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών για υπηρεσίες που παρέχονται προς πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ θα υπάρξει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Η σημερινή συνάντηση επιβεβαιώνει τη δέσμευση των κυβερνήσεων Ελλάδας-Γεωργίας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων μέσα από αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες σε κρίσιμους τομείς ανάπτυξης.

Η συνάντηση των δύο Υπουργών πραγματοποιήθηκε παρουσία του Συμβούλου Πρεσβείας Α’, κ. Νικόλαου Πιπερίγκου, στο περιθώριο του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου, που διεξάγεται στο Βατούμ.