ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Επίσκεψη της Όλγας Γεροβασίλη στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

PDF | DOCX | Επίσκεψη της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Την έδρα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα επισκέφθηκε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ιδρύματος Βασίλη Καρδάση και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και απηύθυνε χαιρετισμό στους εργαζομένους του Ιδρύματος.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αφού ευχαρίστησε τη διοίκηση και τους εργαζομένους, οι οποίοι «εργάζονται και αξιοποιούν κάθε δυνατότητα, προκειμένου το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο», τόνισε ότι «υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το ΕΑΠ, και αυτό για εμάς σημαίνει να στηρίζουμε και τους εργαζόμενους σε αυτό».

«Εξ αρχής, όταν αναλάβαμε, φροντίσαμε να διασφαλιστεί το παρόν και το μέλλον του ιδρύματος, που δεν είναι άλλο από τους ίδιους τους εργαζόμενούς του», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι θέσεις των εργαζομένων ήταν επισφαλείς από τον Νοέμβριο του 2015 «με την προηγούμενη κυβέρνηση να αδιαφορεί για το μέλλον του Ιδρύματος».

«Παραλάβαμε ένα Δημόσιο ανορθολογικό και απαξιωμένο, κάτι που δεν είναι συμβατό με τη δική μας αντίληψη. Εμείς εργαζόμαστε για ένα Δημόσιο σύγχρονο και αποτελεσματικό, με σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας όπου καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες και σε αυτή τη λογική κινηθήκαμε και για τους εργαζομένους του ΕΑΠ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Στις διαρθρωτικές αλλαγές που επιχειρούμε, στόχος είναι οι θέσεις των συμβασιούχων που απασχολούν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες να αντικαθίστανται προοδευτικά από μόνιμες σχέσεις εργασίας», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη. «Σε αυτή τη λογική το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης εργάζεται, ώστε να μπει ένα τέλος στην εργασιακή ομηρία δεκάδων εργαζομένων και το ΕΑΠ να αποκτήσει μόνιμο υπαλληλικό προσωπικό», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στη θέσπιση προπτυχιακού προγράμματος της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ, με τίτλο «Δημόσια Διοίκηση», το οποίο θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2018.

«Η αξιοποίηση της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης δημιουργεί δυναμικές εστίες αναγέννησης και αναβάθμισής της Δημόσιας Διοίκησης και για το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «με το προπτυχιακό πρόγραμμα δίνουμε την ευκαιρία και σε δημοσίους υπαλλήλους να βελτιώσουν το επίπεδο και την ποιότητα των γνώσεών τους πάνω στο αντικείμενο της εργασίας τους, τη Διοίκηση και να διαμορφώσουν συνθήκες εξέλιξης στην καριέρα τους».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά στις προσπάθειες ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού και κατ’ επέκταση στην αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του δημοσίου τομέα», τόνισε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης», η οποία στη συνέχεια ευχαρίστησε την Διοικούσα Επιτροπή του ιδρύματος και τον πρόεδρό του Βασίλη Καρδάση για την αγαστή συνεργασία, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προπτυχιακού προγράμματος.

«Είμαι βέβαιη ότι όσα κατορθώνουμε σήμερα με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους του ΕΑΠ, ενός εκ των πιο σημαντικών θεσμών της Τριτοβάθμιας, βάζουν στέρεες βάσεις για το μέλλον », ανέφερε χαρακτηριστικά η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καταλήγοντας ότι «υποστηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις τη λογική του ΕΑΠ, που είναι να γεφυρώνει τις ανάγκες ενός σύγχρονου κράτους για ακαδημαϊκή Παιδεία με τις σύγχρονες ανάγκες για δια βίου μάθηση».

Στη συνέχεια η κ. Γεροβασίλη, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρη Θεοδωράκη, και τον πρόεδρο του ΕΑΠ, Βασίλη Καρδάση, συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με το ΔΣ του διοικητικού συμβουλίου των συμβασιούχων του Ιδρύματος.

 

***

Από το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τίτλο «Την έδρα του ΕΑΠ στην Πάτρα επισκέφθηκε η Όλγα Γεροβασίλη».