ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022

Επίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κας Θ. Τζάκρη στο Βερολίνο με κεντρικό θέμα τη πολιτική μετανάστευσης,την ηλεκτρονική διακυβέρνηση καθώς και τη πάταξη της γραφειοκρατίας.

     

            ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
                  ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
       ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
               ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΤΖΑΚΡΗ
                                                                                                                                                                                                                                    Αθήνα 22/10/2010
 
 
                                                            
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η Υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θ. Τζάκρη πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη Γερμανία το διάστημα 25/10/2010 έως και 27/10/2010 στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται σειρά επισκέψεων σε φορείς της Ομοσπονδιακής Διοίκησης του Βερολίνου. Κεντρικό θέμα της επίσκεψης της Υφυπουργού είναι η πολιτική μετανάστευσης, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση καθώς και η πάταξη της γραφειοκρατίας.
Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 25/10 η Υφυπουργός θα συναντήσει την Πρόεδρο της Γερμανο-ελληνικής Ομάδας του Γερμανικού Κοινοβουλίου Αννέτα Γκροθ και θα επισκεφθεί το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών όπου θα συναντήσει επιτελικά στελέχη του Υπουργείου για θέματα Μετανάστευσης, Ασύλου και έκδοσης βίζα.Το απόγευμα της Δευτέρας θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών, και συζήτηση με στελέχη του τμήματος Μεταναστών, Προσφύγων και Ευρωπαϊκής Εναρμόνισης, με θέμα: Μετανάστευση, Προκλήσεις και Ευκαιρίες. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Κοινοβουλευτικό Γραμματέα του Κράτους Δρ. Ολε Σρόντερ αλλά και επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Τμήμα της Αστυνομίας Βερολίνου, με θέμα: Μείωση Κόστους και Καταπολέμηση της Γραφειοκρατίας στην Αστυνομία Βερολίνου.
Την Τρίτη 26/10 θα πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων με αντικείμενο τις ηλεκτρονικές εφαρμογές και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Αρχικά θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Διοίκηση Γερουσίας για τα Εσωτερικά ζητήματα και τον Αθλητισμό και στην Διοίκηση της Γερουσίας για την Οικονομία όπου θα έχει συναντήσεις με θέμα: Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Περιφέρεια Βερολίνου και Ηλεκτρονική υποβολή Φορολογικών δηλώσεων αντίστοιχα, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με θέμα: Προστασία προσωπικών δεδομένων και ελευθερία πληροφόρησης.
Τέλος, την Τετάρτη 27/10 η Υφυπουργός κ. Θ. Τζάκρη θα επισκεφθεί την Επιτροπή για τη μείωση Διοικητικών Βαρών, και θα συναντηθεί με επιτελείς της Επιτροπής στο πλαίσιο της θεματικής: Μείωση γραφειοκρατίας, το Τυποποιημένο Μοντέλο κόστους.