ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κας ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε για το έργο και τους στρατηγικούς στόχους του υπουργείου, η Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά.
Η Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού μοντέλου διοίκησης το οποίο θα είναι σταθερό και δεν θα εξαρτάται από το ποιο κόμμα κερδίζει τις εκλογές.
Στο πλαίσιο αυτό η κα Φώφη Γεννηματά πρότεινε την καθιέρωση μονίμων Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων οι οποίοι δεν θα αλλάζουν με κάθε Κυβέρνηση και θα διασφαλίζουν τη συνέχεια.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση του «Καλλικράτη» και στη βοήθεια που δίνει το Υπουργείο στους δήμους μέσα από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που συζητήθηκε τη Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε ακόμη στις αλλαγές που ενισχύουν τους νησιωτικούς και τους ορεινούς δήμους και τις νησιωτικές περιφερειακές ενότητες και τη μεταναστευτική πολιτική.

Εκτός από το πολυνομοσχέδιο, ώθηση στη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», θα δώσει και το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Καλλικράτης».
«Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε μέσα από την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας να απλοποιήσουμε διαδικασίες, να αναδιοργανώσουμε υπηρεσίες, αλλά και να αναβαθμίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό. Έχουν γίνει πολύ σημαντικές βελτιώσεις στο επιχειρησιακό, στη μεθοδολογία του, αλλά κυρίως στη συμμετοχή των δήμων και των περιφερειών», τόνισε η Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.
«Τελικός στόχος μας είναι να μπορέσουν οι ίδιοι οι δήμοι, από το κέντρο ως την περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες που τους δίνει ο «Καλλικράτης», να αναλάβουν ουσιαστική δράση και να προσφέρουν στους πολίτες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα Φώφη Γεννηματά στην πρόταση της για τα Πολυκέντρα Εξυπηρέτησης τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Καλλικράτης» και να λειτουργήσουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Με αυτόν τον τρόπο ο πολίτης θα μπορεί μέσα από ένα σημείο να έρθει σε επαφή με όλες τις υπηρεσίες της διοίκησης και να εξυπηρετηθεί άμεσα.