ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Αθήνα, 16 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Εγκαίνια συμβουλευτικού κέντρου Μυτιλήνης

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου εγκαινίασε την Παρασκευή 12 Απριλίου στην πόλη της Μυτιλήνης το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών και τελεί υπό την εποπτεία του.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα βίας. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Μυτιλήνης θα παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις, εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες με στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας λόγω φύλου καθώς και πληροφόρηση σε θέματα απασχόλησης, επιχειρηματικότητας και μεταναστευτικής πολιτικής.
Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Αναπληρωτής Χαράλαμπος Αθανασίου επισήμανε ότι από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για ενίσχυση της δομής αυτής και διατήρησής της μονίμως.