ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Αθήνα, 30 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Εγκαίνια συμβουλευτικού κέντρου γυναικών Κομοτηνής

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 στην πόλη της Κομοτηνής, o Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου εγκαινίασε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, η οποία υπάγεται και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής, παρέχει κατεξοχήν υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις. Οι εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν σε ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας λόγω φύλου. Παράλληλα, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής δύναται να παρέχει πληροφόρηση σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας καθώς και σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων υπογράφθηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα βίας.
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου επεσήμανε στον χαιρετισμό του τη σημασία των ενισχυτικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Εσωτερικών στις δομές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, τονίζοντας ιδιαίτερα τις ωφέλειες που προκύπτουν για το κοινωνικό σύνολο ενόψει της παρούσας κοινωνικής και οικονομικής συγκυρίας που πλήττει κυρίως τις γυναίκες.