ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Αθήνα, 17 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Εγκαίνια συμβουλευτικού κέντρου γυναικών Κέρκυρας

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013, o Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια καθώς και της Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων κ. Βασιλικής Κόλλια, εγκαινίασε στην Κέρκυρα, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών από το οποίο και εποπτεύεται.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων υπογράφθηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα βίας.
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου κατά τον χαιρετισμό του τόνισε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, να ανακουφίσει όλες τις κοινωνικές ομάδες που ταλαιπωρούνται από την κρίση και ζήτησε από τις γυναίκες-θύματα βίας να καταγγείλουν συμπεριφορές που πλήττουν την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά τους.