ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Διυπουργική σύσκεψη για το Προσφυγικό στο Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας και ο καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών σήμερα, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο Υπουργός  Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Νικόλαος Τόσκας, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο Διευθυντής  του Γραφείου Υπουργού Εσωτερικών, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος  Κωνσταντίνος Τσουβάλας, η Προϊσταμένη του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. Επίσης, από την Αντιπροσωπεία της Y.A., ο  Αντιπρόσωπος Philippe Leclerc και τα στελέχη της Γιώργος Τσαρμπόπουλος και  Δάφνη Καπετανάκη.  

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι δραστηριότητες  της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα και αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος για την καλύτερη οργάνωση της επικοινωνίας με τις εντεταλμένες ελληνικές Αρχές που χειρίζονται το προσφυγικό από διαφορετικές πλευρές.

Έμφαση δόθηκε στις δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας για την στέγαση προσφύγων σε κατοικίες  και ξενοδοχεία, το οποίο απλώνεται σε όλη τη χώρα και αφορά σε περίπου 20.000 πρόσφυγες.

Κοινή ήταν η πεποίθηση ότι η βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα στους εμπλεκόμενους με τη διαχείριση του Προσφυγικού, σε υψηλό επίπεδο, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα και να βελτιώσει τις παρεχόμενες υποστηρικτικές υπηρεσίες, απ’ όπου κι αν αυτές προέρχονται.