ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΦΛΟΓΑΪΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ SINGULAR LOGIC κ. ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΚΑΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 9:00 μμ ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σπυρίδων Φλογαΐτης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Singular Logic κ. Ιωάννης Καρακαδάς έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Είχαμε πει ότι το αργότερο στις 10:00 μμ θα μπορούσαμε να έχουμε ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος με βάση το καινούριο σύστημα, το οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών με τη βοήθεια της Singular Logic εφάρμοσε για πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία, πιλοτικά, στο σύνολο της Επικράτειας της Χώρας μας, το σύστημα SRT. Είναι 9:00 μμ και σύμφωνα με την πρόβλεψη και τον σχεδιασμό η Singular Logic μου αναγγέλλει ότι είμαστε σε θέση να σας κάνουμε ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της σημερινής εκλογικής διαδικασίας. Θα μου επιτρέψετε να σας θυμίσω ότι πρόκειται για εκτίμηση αποτελέσματος, θα μείνουμε δηλαδή μαζί όλη τη νύχτα με το κλασικό μας σύστημα, ώστε τις πρώτες πρωινές ώρες να έχουμε ασφαλές αποτέλεσμα. Όμως, με διαβεβαιώνει η Singular Logic ότι είμαστε σε θέση να δώσουμε ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος τώρα.
Θα μου επιτρέψετε να συγχαρώ τη Singular Logic που κράτησε το χρονοδιάγραμμα που είχε υποσχεθεί και προτού κλείσω την ανακοίνωσή μου να δώσω τον λόγο στο Διευθύνων Σύμβουλο της Singular Logic, κ. Ιωάννη Καρακαδα, για να μας πει ποια είναι τα ευρήματα, τα οποία μπορεί με ασφάλεια να ανακοινώσει στον Ελληνικό Λαό.

Ι. ΚΑΡΑΚΑΔΑΣ (Διευθύνων Σύμβουλος Singular Logic):
Έχουμε, όπως σας είχα υποσχεθεί, την πρώτη εκτίμηση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος. Επί συνόλου 2.300 εκλογικών τμημάτων, εκ των οποίων τα 1.700 είναι με την καινούρια μέθοδο του SRT, έχω να σας ανακοινώσω τα εξής: Σύμφωνα με την εκτίμησή μας πρώτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 43,8% και εκτίμηση εδρών τις 160. Δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 33,9% και εκτίμηση εδρών τις 92. Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ με ποσοστό 7,6% και εκτίμηση εδρών τις 21. Στη συνέχεια τέταρτο κόμμα είναι το ΛΑΟΣ με ποσοστό 5,6% και εκτίμηση εδρών τις 15 και κλείνουμε με το ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 4,5% και εκτίμηση τις 12.
Αυτή είναι η εκτίμησή μας, η οποία τη δεδομένη στιγμή εμπεριέχει ένα ποσοστό λάθους του ±0,3%, αλλά με αυτό θέλω να σας πω ότι ουσιαστικά έχουμε μία πολύ καλή εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος. Δεν περιμένουμε ουσιαστικά καμία έκπληξη στο συσχετισμό που σας ανακοινώνω.
Θέλω να πω ότι πραγματικά το θάρρος που δείξαμε για να δοκιμάσουμε, έστω πιλοτικά, μια εντελώς νέα μέθοδο για να έχουμε έγκυρη ενημέρωση των πολιτών πέτυχε. Μέχρι σήμερα ήταν πολλές οι χώρες που ζήλευαν την Ελλάδα για την ταχύτητα έκδοσης των αποτελεσμάτων, από σήμερα δεν έχουμε και εμείς να ζηλέψουμε κανέναν.
Σας ευχαριστώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ