ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2022

Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας

Ακολουθεί η δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας.

«Ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών κύλησε ομαλά σε όλη τη χώρα και ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.

Για το Υπουργείο Εσωτερικών κλείνει σήμερα ουσιαστικά η μεγάλη και επίπονη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες, ώστε να έχουμε μία ομαλή και απρόσκοπτη εκλογική διαδικασία στις πιο δύσκολες εκλογές που κλήθηκε ποτέ να οργανώσει το ελληνικό κράτος. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο πιστεύω ότι το κερδίσαμε.

Θέλω για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που εργάστηκαν σκληρά για να έχουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

Η χώρα αποκτά απόψε νέες αυτοδιοικητικές αρχές, οι οποίες καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα νέο πλαίσιο περισσότερο δημοκρατικό και συμμετοχικό που απαιτεί κουλτούρα διαλόγου, συναινέσεων και συνεργασιών. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους και όλες καλή δύναμη στο έργο τους. Ως Υπουργείο Εσωτερικών συνεργαστήκαμε στενά με τις απερχόμενες αρχές προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Το ίδιο θα πράξουμε και με τα νέα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια προκειμένου να δώσουμε στην αυτοδιοίκηση τα μέσα και τους πόρους που θα επιτρέψουν να επιτελέσει τον πολύ κρίσιμο ρόλο της για τη χώρα μας.

Σας ευχαριστώ πολύ».