ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2022

Δήλωση του ΥΠΕΣ, Αλέξη Χαρίτση, κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Καλαμάτα στις 7.00 το πρωί και επιστρέφει στην Αθήνα προκειμένου να επιβλέπει και να ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.

Μιλώντας σε εκπροσώπους των Μέσων ενημέρωσης ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε:

«Πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησε η εκλογή διαδικασία σε όλη τη χώρα, είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος καλείται να διοργανώσει μία τετραπλή εκλογή με τέσσερις ταυτόχρονες κάλπες. Έχει προηγηθεί μία πολύ σημαντική προεργασία στο υπουργείο Εσωτερικών έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού που είναι επιφορτισμένο με την προετοιμασία των εκλογών και είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν για πρώτη φορά σε δύο τμήματα Α και Β προς διευκόλυνση των ψηφοφόρων, αλλά και των Δικαστικών Αντιπροσώπων. Προχωρήσαμε και σε μία σειρά από άλλες τεχνικές βελτιώσεις, έτσι ώστε το έργο των ανθρώπων που εργάζονται σήμερα, το δικαστικών αντιπροσώπων, των εφορευτικών επιτροπών, να γίνει πιο εύκολο.

Εκτός από το οργανωτικό μέρος, σήμερα είναι μία πολύ κρίσιμη πολιτική διαδικασία. Καταρχάς για την Ευρώπη, η οποία είτε θα γίνει πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική είτε θα πάψει να υπάρχει, μία πολύ κρίσιμη εκλογική μάχη, καθότι οι ευρωπαϊκοί λαοί καλούνται να πάρουν ιστορικές αποφάσεις. Είναι μία κρίσιμη εκλογική μάχη και για την Αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε στα νέα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια να εκφράζονται με γνήσιο τρόπο η βούληση και η επιθυμία των τοπικών κοινωνιών και να πάψει να ισχύει η ενός ανδρός αρχή που πολλές φορές είδαμε στο παρελθόν και βεβαίως είναι μία πολύ κρίσιμη πολιτική μάχη για να συνεχιστεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα για την επούλωση των πληγών της κρίσης, την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας και για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στην ελληνικό λαό.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες πολίτες έχοντας επίγνωση της ιστορικότητας αυτής της εκλογής θα προσέλθουν καταρχάς μαζικά στην κάλπη γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες και μόνο και θα δώσουν σε αυτά τα πολύ κρίσιμα διλήμματα μία ξεκάθαρη προοδευτική Αριστερή και αντιφασιστική απάντηση. Καλή ψήφο σε όλους».