ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023
02.06.2019

Δήλωση του ΓΓ του ΥΠΕΣ, Κώστα Πουλάκη, για την εκλογική διαδικασία της 2ας Ιουνίου 2019

«Καλημέρα,

Σήμερα ολοκληρώνεται η εκλογική διαδικασία στην τοπική αυτοδιοίκηση με το δεύτερο γύρο.

Εκλογές διεξάγονται σε 7 από τις 13 περιφέρειες και σε 229 από τους 332 δήμους, ήτοι είναι ανοιχτά 27.659 εκλογικά τμήματα από τα 39.063 που ήταν την προηγούμενη Κυριακή. Έχουμε δηλαδή εκλογές στο 71% των εκλογικών τμημάτων όπου οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχονται στο 80%. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, έχουμε επικοινωνήσει με όλες τις περιφέρειες, όλα τα εκλογικά τμήματα είναι ανοιχτά και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονται στις θέσεις τους.

Ένας δικαστικός αντιπρόσωπος που αρρώστησε το πρωί, αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή του. Το μοναδικό πρόβλημα που είχαμε χθες ήταν για τον έναν από τους δύο εκλογικούς αντιπροσώπους στο Καστελόριζο, όπου δεν πραγματοποιήθηκε η πτήση Ρόδος-Καστελόριζο και μεταφέρθηκε και με ελικόπτερο Super Puma.

Η συλλογή των αποτελεσμάτων θα γίνει με τη λήξη της ψηφοφορίας, η διαδικασία θα είναι πολύ πιο εύκολη από την προηγούμενη Κυριακή, καθότι υπάρχουν μόνο δύο συνδυασμοί και χωρίς καταμέτρηση σταυρών. Συνεπώς υπολογίζουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε όχι μόνο τη ροή των αποτελεσμάτων, αλλά και τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, καλημέρα».

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, για την εκλογική διαδικασία της 2ας Ιουνίου 2019.