ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Δήλωση της Υφυπουργού με αφορμή την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για εργαζόμενη – θύμα παρενόχλησης.

«Με μεγάλη ικανοποίηση υποδεχόμαστε την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία εμβαθύνοντας σε ένα δύσκολο θέμα, έδωσε παράδειγμα στην κοινωνία, μη ανοχής ενάντια στην άσκηση μορφής βίας με βάση το φύλο.

Έχει μεγάλη αξία ότι αυτή η απόφαση έρχεται στο φως της δημοσιότητας λίγες μόνο ημέρες πριν το Υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εισάγει στην Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την Ισότητα των Φύλων, με το οποίο – για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια – ενισχύεται το νομικό «οπλοστάσιο» ενάντια στις διακρίσεις με βάση το φύλο, σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας, ενώ προβλέπει μέτρα  για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

  Η απόφαση του Δικαστηρίου δικαιώνει τους αγώνες των γυναικείων οργανώσεων, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, που υποστηρίζουν καθημερινά σε όλη την Ελλάδα τις γυναίκες – θύματα και τα δικαιώματα τους, που συνεργάστηκαν για την προετοιμασία του Νομοσχεδίου».


Υπενθυμίζεται ότι πριν περίπου ένα μήνα, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη και την συμμετοχή της Γενικής Γραμματέα Ισότητας Φύλων, κ. Φ. Κούβελα, καθώς και της Γενικής Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Μ. Γιαννακάκη, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Β. Πέππα, και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ξ. Δημητρίου – Βασιλοπούλου.

Οι συσκέψεις αυτές είχαν ως θέμα τους τον ρόλο της δικαιοσύνης και των λειτουργών της, στην εξάλειψη των διακρίσεων με βάση το φύλο.