ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ 210-3393537
fax 210-3393530 210-3636429
e-mail: press¬¬_office_ypes@www.ypes.gr

ΑΘΗΝΑ 5 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούσης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σήμερα μετά την κατάθεση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του σχεδίου νόμου «Σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια- Σύσταση Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.)» και λοιπές διατάξεις, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Θεμελιώνουμε έναν ακόμα πυλώνα απόλυτης αξιοκρατίας, που πιστεύουμε ότι είναι ο μόνος τρόπος για να πάρει μπρος το κράτος, να υπηρετηθεί ο πολίτης και το δημόσιο συμφέρον

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όσον αφορά τα μέτρα;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κοιτάξτε, τα οδυνηρά πραγματικά οικονομικά μέτρα που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αποτελούν τη μόνη λύση για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει αυτό τον τεράστιο κίνδυνο να μην βρει τα δάνεια που απαιτούνται, για να μπορεί να πληρώσει το κράτος μισθούς και συντάξεις, να εξακολουθήσει απρόσκοπτα τη λειτουργία των νοσοκομείων και των σχολείων, του κράτους στο σύνολό του.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιος φταίει για όλα αυτά
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είναι αλήθεια ότι αναρωτιέται κανείς πότε ο κ. Καραμανλής θα αισθανθεί την ανάγκη να τοποθετηθεί για αυτή την οικονομική τραγωδία, στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες πολίτες.