ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Απριλίου 2025

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Γ. Ν. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ. Π. ΨΩΜΙΑΔΗ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

τηλ 213-1313581, 213-1313604

fax  210-3393530  210-3636429

email: press­­_office_ypes@ypes.gov.gr

           

ΑΘΗΝΑ, 10 Δεκεμβρίου  2010

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούσης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Π. Ψωμιάδης,  απαντώντας σε ερωτήσεις Δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση που είχαν, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

 

 

κος ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Οι δυσκολίες του Καλλικράτη και της διοικητικής μεταρρύθμισης είναι γνωστές. Ο αγώνας συνεχίζεται. Φεύγω απόλυτα ικανοποιημένος από το γραφείου του κυρίου Υπουργού, του κυρίου Ραγκούση.

Ευχαριστώ αυτόν και τους συνεργάτες του. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα συνεργαστούμε για το καλό της χώρας και της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο κύριος Ραγκούσης έχει αγκαλιάσει όλους μας, μακριά από κομματικές πεποιθήσεις, όπως και εγώ, όπως έχετε αντιληφθεί ενωτικά προχωράω.

Είμαστε εδώ να συνεργαστούμε. Είμαστε εδώ να αγωνιστούμε. Ενώνουμε και δεν διχάζουμε.

 

κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Είχα τη χαρά και την ικανοποίηση να συναντήσω τον πρώτο στην ιστορία της χώρας Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον αγαπητό Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Πήρα την πρωτοβουλία να συναντηθούμε, προκειμένου να συζητήσουμε ένα προς ένα εκείνα τα θέματα που ο ίδιος και οι συνεργάτες του μου έχουν επισημάνει, ως θέματα τα οποία πρέπει άμεσα να επιλυθούν για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της αιρετής Περιφέρειας από την 1η Ιανουαρίου του 2011.

Είχαμε μία πάρα πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση. Συζητήσαμε ένα-ένα τα θέματα που έχουν ήδη εντοπίσει. Όλα όσα ο κύριος Περιφερειάρχης έθεσε υπόψη μου είναι πραγματικά πολύ λογικά και πολύ βάσιμα ζητήματα, τα οποία ένα προς ένα από κοινού εξετάσαμε τους τρόπους επίλυσής τους, και πολλά από αυτά έχουν ήδη δρομολογηθεί και με νομοθετική πρωτοβουλία που έχει ληφθεί, και έχει υπάρξει και συγκεκριμένη τροπολογία αυτή τη στιγμή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και τις επόμενες 10 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί όλος αυτός ο κύκλος.

Έχει αναλάβει και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και όλοι οι Περιφερειάρχες ένα πραγματικά πολύ δύσκολο έργο κατ’ εντολή του ελληνικού λαού.

Αυτό το έργο δεν είναι μόνο η μεταρρύθμιση, είναι και η υλοποίησή της. Εγώ του είπα για μία ακόμη φορά και σε εκείνον προσωπικά, ότι θα είμαστε στο πλάι του προκειμένου μέσα από μία διαρκή και συστηματική συνεργασία να τον βοηθήσουμε για να βοηθήσουμε από κοινού, σε τελική ανάλυση τους ίδιους τους πολίτες, κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας να απολαύσουν, να εισπράξουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και να έχουν τις καλύτερες και πιο γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματά τους.

Αυτό που κάναμε σήμερα θα το κάνουμε διαρκώς. Ο αγώνας και η προσπάθεια είναι κοινή και είμαι βέβαιος ότι πηγαίνοντας με αυτήν την νοοτροπία και με αυτήν την αντίληψη το αποτέλεσμα θα είναι πολύ θετικό και θα έρθει το συντομότερο δυνατό.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, και ένα πολιτικό σχόλιο για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

 

κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Είναι αποφάσεις της κυβέρνησης και σας έχω πει ότι είναι αποφάσεις οι οποίες εμπίπτουν στην πολιτική, στη στρατηγική, στην εθνική προσπάθεια που γίνεται και που κάνουμε προκειμένου η χώρα και να διασωθεί, αλλά ταυτόχρονα και να αναμορφωθεί προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, περνώντας βέβαια μέσα από διαδικασίες, και πολλές φορές και προσωρινές καταστάσεις, οι οποίες σίγουρα δημιουργούν δυσκολίες.

Κρατάμε ότι είναι προσωρινές και γίνονται για συγκεκριμένο σκοπό, που είναι η διάσωση και η αναμόρφωση της χώρας. Σας ευχαριστώ.