ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, κ. Γ.Ν. ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

τηλ 213-1313581, 213-1313604

fax  210-3393530  210-3636429

email: press­­_office_ypes@ypes.gov.gr

           

ΑΘΗΝΑ, 9 Μαρτίου  2011

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ.Ν. Ραγκούσης, εξερχόμενος σήμερα από τη διϋπουργική συνάντηση με εκπροσώπους των μεταναστών – απεργών πείνας, δήλωσε τα εξής :

 

Είχαμε σήμερα μια ακόμα ευκαιρία – νομίζω την τελική – να διευκρινίσουμε αλλά και να ξεκαθαρίσουμε όλα όσα με ένα συνολικό τρόπο συζητήσαμε με τους απεργούς πείνας την περασμένη Παρασκευή και τα οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουμε δημόσια διατυπώσει από την αρχή που ξεκίνησε αυτή η υπόθεση με την – όπως θυμόμαστε όλοι – αρχικά με την κατάληψη της Νομικής. Εκείνο το οποίο θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια από την αρχή με μία ειλικρινή και έντιμη και καθαρή σχέση με τους απεργούς πείνας για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί η ελληνική Πολιτεία. Τι μπορεί και τι δεν μπορεί να πράξει, τι μπορεί και τι δεν μπορεί, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία να αποφασίσει. Είχαμε πει ότι έχει εξαντληθεί προ πολλού δυστυχώς η φέρουσα ικανότητα της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας να δεχθεί επιπλέον μετανάστες, είχαμε πει ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μαζικές ή μεμονωμένες νομιμοποιήσεις ακόμα και για ανθρωπιστικούς ή για άλλους λόγους. Η τελική μας τοποθέτηση όπως σήμερα διευκρινίστηκε αλλά διατυπώθηκε την Παρασκευή, θέλουμε να πιστεύουμε ότι τελικά θα γίνει αποδεκτή γιατί θα συμφωνήσουν τελικά και οι απεργοί πείνας ότι πράγματι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε μαζικές ή μεμονωμένες νομιμοποιήσεις.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.