ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & Η.Δ., κ. Γ.Ν. ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, κ. Γ. ΣΓΟΥΡΟ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

τηλ 213-1313581, 213-1313604

fax  210-3393530  210-3636429

email: press­­_office_ypes@ypes.gov.gr

         

ΑΘΗΝΑ, 25 Ιανουαρίου 2011

 

                                            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ν. Ραγκούσης και ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γ. Σγουρός,  απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση που είχαν, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

 

 

κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Λοιπόν, ζήτησα και είχαμε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Αττικής τον κ. Σγουρό μια πολύ ουσιαστική και πολύ χρήσιμη για εμάς συνάντηση και συζήτηση με θέμα τα προβλήματα του ιστορικού και του εμπορικού κέντρου της Αθήνας.

Ο κος Σγουρός είχε την καλοσύνη να μας παραδώσει μια μελέτη που έχει πραγματοποιήσει η Νομαρχία της Αθήνας πριν από 3 χρόνια, στην οποία έχει γίνει μια πολύ σημαντική προσπάθεια καταγραφής και προβλημάτων αλλά και λύσεων που κατά τη γνώμη της Νομαρχίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν πραγματικά στην αλλαγή της κατάστασης αυτή τη στιγμή στο ιστορικό και το εμπορικό κέντρο.

Και αυτή την προσπάθεια όπως και όλες τις άλλες που έχουν πραγματοποιηθεί, εμείς τις αξιοποιούμε και θα τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο προκειμένου το συντομότερο δυνατό όπως σας έχω ξαναπεί να είμαστε σε θέση ως Κυβέρνηση να συντονίσουμε την δράση και μια σειρά από ενέργειες που θα εμπίπτουν σε ένα συνολικό επιχειρησιακό πρόγραμμα για την αλλαγή της καθημερινότητας αλλά και της ποιότητας ζωής στο ιστορικό και το εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

 

κος ΣΓΟΥΡΟΣ: Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω τον κύριο Υπουργό που με δέχτηκε σήμερα όπου και τον ενημέρωσα και του κατέθεσα όλα τα στοιχεία για μια εργασία που έχει γίνει τα τελευταία 3 χρόνια και έχει παραδοθεί σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς.

Η λέξη κλειδί για την επιτυχή λύση για αυτά που αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας και το ιστορικό κέντρο της Αθήνας όπου απειλείται με οικονομική διάλυση και κοινωνική διάλυση, είναι η συνεργασία.

Όταν, λοιπόν, όλα τα υπουργεία μαζί με το Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής συνεργαστεί σε καθημερινή βάση νομίζω ότι θα αντιμετωπιστούν με επιτυχία τα όποια προβλήματα συμβαίνουν σήμερα.