ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Γ.Ν.ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

τηλ 213-1313581, 213-1313604

fax  210-3393530  210-3636429

email: press­­_office_ypes@ypes.gov.gr

           

ΑΘΗΝΑ, 28 Ιουλίου 2010

 

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούσης μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έκανε τις ακόλουθες  δηλώσεις:

 

 

Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να ενημερώσουμε του εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές που υλοποιούμε καθώς και τα αποτελέσματα αυτών των μεγάλων θεσμικών αλλαγών που ενσωματώνουν τις αξίες της διακυβέρνησής μας.

Αξίες όπως η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η αντικειμενικότητα, η δικαιοσύνη, η αποτελεσματικότητα.

Θεσμικές αλλαγές που στην πραγματικότητα συνιστούν το σχέδιό μας για ένα καλό κράτος, τη στρατηγική μας για μια νέα πολιτεία.

Θεσμικές αλλαγές που ξεκίνησαν και πάνε  πολύ πέρα από το μνημόνιο.

Θεσμικές αλλαγές που εγγυώνται ότι η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από τη δημοσιονομική κρίση θα είναι μόνιμη και όχι προσωρινή. Θα είναι στέρεη και όχι επιφανειακή, άρα εύθραυστη.

Θεσμικές αλλαγές που σε τελική ανάλυση εγγυώνται ότι αυτή τη φορά οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο.