ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Διήμερη επίσκεψη ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη σε Λάρισα – Φάρσαλα: Επιτομή ορθολογισμού η εφαρμογή του επιτελικού κράτους

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο ανάδειξης του κυβερνητικού έργου και της επαφής που επιδιώκει με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Ο κ. Βορίδης απηύθυνε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις Εκδόσεις Παπαζήση για την παρουσίαση του βιβλίου της Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Παρασκευής Δραμαλιώτη με τίτλο «Το επιτελικό κράτος, ρυθμιστική συνοχή και συντονισμός στο κέντρο διακυβέρνησης».

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις δομικές αλλαγές που επέφερε στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης η εφαρμογή του σχεδίου του επιτελικού κράτους, αλλαγές που συντέλεσαν στην προσπέλαση κωλυμάτων και αγκυλώσεων δεκαετιών και επιτάχυναν θεαματικά τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα μέσα από την ψηφιακή μεταρρύθμιση. 

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε μάλιστα την εφαρμογή του σχεδίου του επιτελικού κράτους «ορθολογική επιτομή, η οποία βρίσκεται στον αντίποδα όσων θέλουν να κυβερνούν χωρίς κανένα έλεγχο τεκμηρίωσης» και πρόσθεσε ότι σε αυτό ακριβώς το σημείο εδράζεται και η βαθιά ιδεολογική αντιπαράθεση με την Αριστερά η οποία δεν αναγνωρίζει την αξιολογική ουδετερότητα των θεσμών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός καθώς και ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτριος Κατσαρός.

Ο Υπουργός μετέβη την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στα Φάρσαλα και παρέστη σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο της πόλης Μάκη Εσκίογλου με κύριο θέμα την πρόοδο που έχει συντελεστεί  στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός» στην περιοχή. Ο κ. Βορίδης ανέδειξε την άμεση συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών στην επανόρθωση των κρίσιμων υποδομών μέσω της παροχής σημαντικών ποσών από τα χρηματοδοτικά του εργαλεία και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να υπάρξει μεγαλύτερη απορρόφηση προκειμένου να αυξηθεί η οικονομική ενίσχυση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ετικέτες: Δημήτριος ΚατσαρόςΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣΜάκης ΕσκίογλουΠαρασκευή ΔραμαλιώτηΠεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας ΑγοραστόςΥπουργός Εσωτερικών