ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σάββατο 04 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ 210-3393537
fax 210-3393530 210-3636429
e-mail: press¬¬_office_ypes@ ypes.gov. gr

ΑΘΗΝΑ 27 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ραγκούσης, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Καθηγητή κ. Δ. Τσάτσο. Αμέσως μετά την συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είχα τη χαρά αλλά και την τιμή να λάβω τις απόψεις του κ. Τσάτσου επί όλων των θεμάτων που άπτονται των θεσμικών πρωτοβουλιών που πρόκειται η κυβέρνηση να αναλάβει το προσεχές διάστημα. Ήταν για μένα πάρα πολύ χρήσιμο και ουσιαστικό το γεγονός ότι έχουμε πια τις απόψεις αυτές υπόψη μας και, επίσης, να πω ότι αυτές οι απόψεις δεν προέρχονται μόνο από τον Συνταγματολόγο Καθηγητή κ. Τσάτσο, αλλά και από τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΤΑ, το οποίο έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά, μελέτες πάρα πολλές για το μεγάλο κομμάτι που έχει να κάνει με τη Νέα Αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης, του κράτους και των μεταξύ τους σχέσεων. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον αγαπητό κ. Καθηγητή που είχα την ευκαιρία να ακούσω τις απόψεις του και να πω ότι ήταν για εμάς πάρα πολύ χρήσιμες και ουσιαστικές.

Δ. ΤΣΑΤΣΟΣ: Ήταν και για μένα φυσικά τιμή και χαρά. Πρώτον, ζω θεσμικά βήματα που χρόνια δεν έχουν γίνει και που εμπίπτουν κατ’ ανάγκη στην καθημερινή μου και επιστημονική απασχόληση. Είναι αυτονόητο ότι εφόσον η πολιτεία κρίνει ότι θα μπορούσα κάτι να προσφέρω είμαι στη διάθεσή της πολιτείας ως επιστήμων και φυσικά ως ένας πολίτης ενταγμένος στο χώρο αυτό. Έχω αισιοδοξία. Θέλει μελέτη, θέλει δουλειά, σοβαρότητα και θέλει ειλικρίνεια. Επειδή αυτά συντρέχουν, είμαι αισιόδοξος ότι οι θεσμικές πρωτοβουλίες θα πάνε καλά.