ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ 210-3393537
fax 210-3393530 210-3636429
e-mail: press¬¬_office_ypes@www.ypes.gr

ΑΘΗΝΑ 3 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάπληξη προκαλεί ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο Τύπου της ΚΕΔΚΕ τόσο για το ύφος που δεν συνάδει στο κύρος και τις ευθύνες του θεσμού, όσο και για τις προφανείς ανακρίβειες που εμπεριέχει.

Οι συντάκτες της υποπίπτουν στο πρωτοφανές ολίσθημα να χαρακτηρίζουν «προσχηματικές» τις υποχρεώσεις του Υπουργού. Την ώρα που ήταν γνωστό σε όλους ότι η συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ συνέπιπτε χρονικά με τη συζήτηση του Νομοσχεδίου «Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών & άλλες ρυθμίσεις» του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, από την οποία ασφαλώς ήταν αδιανόητο να απουσιάσει ο εισηγούμενος Υπουργός.

Είναι, μάλιστα, απορίας άξιον πώς η ΚΕΔΚΕ εμφανίζεται να αγνοεί το γεγονός αυτό, την ώρα που η ίδια εκπροσωπείτο στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, προκειμένου να παρουσιάσει τις απόψεις της!

Εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την ΚΕΔΚΕ οι συντάκτες της επιπόλαιας ανακοίνωσης, επικρίνοντας για απουσία τον Υπουργό την ώρα που άκουγε, ως θεσμικά όφειλε, τις απόψεις της ΚΕΔΚΕ στη Βουλή των Ελλήνων για ένα τόσο κρίσιμο θέμα.

?λλωστε τα παραπάνω είχαν συζητηθεί εγκαίρως, προ της συνεδρίασης με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, με τον οποίο συμφωνήθηκε ο προγραμματισμός της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ έως τις 15 Μαρτίου.

Ενόψει αυτών, είναι προφανές ότι οι συντάκτες αυτής της ακατανόητης και ατυχέστατης ανακοίνωσης οφείλουν να σπεύσουν να την ανασκευάσουν.