ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ GFMD

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ 210-3393537
fax 210-3393530 210-3636429
e-mail: press¬¬_office_ypes@ ypes.gov. gr

ΑΘΗΝΑ, 29 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη, παραχώρησε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο συνέντευξη τύπου σε Έλληνες και αλλοδαπούς δημοσιογράφους επ’ ευκαιρία της συνδιάσκεψης του Τρίτου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου υπό τον τίτλο «Η ένταξη των Μεταναστευτικών Πολιτικών σε Στρατηγικές Ανάπτυξης προς όφελος όλων».
Στη Συνέντευξη Τύπου, η κυρία Τζάκρη, Πρόεδρος του GFMD, συνοδευόταν από τον επικεφαλής και μέλη της ομάδας προετοιμασίας της Συνάντησης. Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών (το μη-κυβερνητικό τμήμα του GFMD) η οποία οργανώνεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2009.
Στην εισαγωγική της ομιλία η κυρία Υφυπουργός παρουσίασε αρχικά τους στόχους του Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, εν συνεχεία αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει η ελληνική προεδρία καθώς και στο πρόγραμμα της συνδιάσκεψης, για να κλείσει αναδεικνύοντας το ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον για το όλο εγχείρημα του Φόρουμ λόγω της ιδιαιτερότητας της χώρας μας ως ένας από τους πλέον προσφιλείς τόπους διαμονής και διέλευσης χιλιάδων μεταναστών.
Ακολούθησαν ερωτήσεις Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων.