ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Νοέμβριος 2019

Χαιρετισμός του ΥΠΕΣ στην εκδήλωση για τα επιχειρηματικά βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

Η απονομή των πρώτων επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος», πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στο Μακεδονία Παλλάς, στην Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, αναφερόμενος στα πρώτα επιχειρηματικά βραβεία »Θαλής ο Μιλήσιος» χαρακτήρισε «εξαιρετική ιδέα η ΔΕΘ να ταυτίζεται χρονικά με την απόδοση των βραβείων στους άριστους της επιχειρηματικότητας, γιατί αυτό αποκαθιστά και το πνεύμα της έκθεσης». Σημείωσε δε ότι «ενώ πριν από είκοσι χρόνια οι περισσότεροι Έλληνες πίστευαν ότι το κέρδος για την χώρα και η ανάπτυξη θα έρθουν από τον κρατικό τομέα, σήμερα πάνω από το 80% των Ελλήνων πιστεύει ότι η έξοδος από την κρίση μπορεί να έρθει μέσα από μία βιώσιμη ανάπτυξη, την οποία μπορεί να φέρει μόνο ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας, η επιχειρηματικότητα», ενώ επισήμανε ότι «τι καλύτερο να βραβεύει κανείς τους καλύτερους, τι καλύτερο να δίνει κανείς θετικά παραδείγματα στους νέους ανθρώπους, τι καλύτερο να γίνεται υπόθεση όλης της κοινωνίας αυτή η δημιουργική άμιλλα μέσα από την επιχειρηματικότητα».

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Κύριοι υπουργοί, κύριοι Βουλευτές, κύριοι Δήμαρχοι, αξιότιμε πρέσβυ των ΗΠΑ, κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Βορείου Ελλάδος αλλά και γενικότερα της πατρίδος μας θα μου επιτρέψετε να συγχαρώ τους διοργανωτές της αποψινής εκδήλωσης – βράβευσης. Βρίσκω ότι είναι μια εξαιρετική ιδέα – πρέπει να συγχαρώ τον κ. Καραμανλή και τον κ. Λιμπέρη- η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης να ταυτίζεται χρονικά με αυτήν την απόδοση των βραβείων στους άριστους της επιχειρηματικότητας, διότι αυτό αποκαθιστά και το πνεύμα της ίδιας της Έκθεσης.

Η ΔΕΘ στη δική μου αντίληψη, αλλά πιστεύω και στην αντίληψη της κυβέρνησής μας είναι μια έκθεση που ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, προβάλλει την επιχειρηματικότητα κι ακόμη προβάλλει τη Θεσσαλονίκη μας και τη Μακεδονία μας ως το κέντρο των Βαλκανίων.

Αυτή είναι μια πρόκληση στην οποία οφείλουμε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε.

Τα χρόνια της κρίσης άλλαξαν πολύ τις αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας. Ενώ πριν από είκοσι χρόνια οι περισσότεροι Έλληνες πίστευαν ότι το κέρδος και η ανάπτυξη για τη χώρα θα έλθει από τον κρατικό τομέα, σήμερα είναι πάνω από 80% το ποσοστό των Ελλήνων που πιστεύει ότι η έξοδος από την κρίση μπορεί να έλθει μόνο μέσα από μια βιώσιμη ανάπτυξη την οποία μπορεί να φέρει μόνο ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας, η επιχειρηματικότητα. Και τι καλύτερο από το να βραβεύει κανείς τους καλύτερους, τι καλύτερο να δίνει θετικά παραδείγματα στους νέους ανθρώπους, τι καλύτερο να γίνεται υπόθεση όλης της κοινωνίας αυτή η δημιουργική άμυλα μέσα από την επιχειρηματικότητα.

Ήταν πολλά τα δύσκολα χρόνια. Ήταν πολλά τα χρόνια της κρίσης κατά την οποία δαιμονοποιήθηκε η επιχειρηματικότητα. Η μεσαία τάξη της χώρας, δυστυχώς, ισοπεδώθηκε από την υπερφορολόγηση και τις βαρύτατες ασφαλιστικές εισφορές. Και αν σε κάτι – κρατώντας πάντα και την ιδιότητα του αναλυτή- θέλω να αποδώσω την εξαιρετικά θετική εικόνα που έχουν οι Έλληνες και οι διεθνείς παράγοντες για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και για την πορεία των πραγμάτων στη χώρα- γιατί αυτό είναι πανθομολογούμενο- είναι γιατί ο πρωθυπουργός αποδεικνύεται ένας  απολύτως αξιόπιστος πολιτικός, ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη πριν από τρία χρόνια με τη «Συμφωνία  Αλήθειας» και σήμερα επιβραβεύει την Ελλάδα και η Ελλάδα τον επιβραβεύει με ένα «Έργο Αλήθειας» που ξεδιπλώνεται σε όλους τους τομείς.

Το υπουργείο Εσωτερικών, του οποίου έχω την τιμή να προΐσταμαι, συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας. Συμβάλει βοηθώντας κυρίως στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος εποπτεύεται από εμάς –συνεργαζόμαστε, αμφότεροι, με πολύ μεγάλη δημιουργικότητα- στο να γίνει πράξη η στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα.  Και έχουμε όλοι μαζί βάλει ως προτεραιότητα αυτήν την τετραετία, δίπλα στα αναπτυξιακά σχέδια, να λύσουμε οριστικά και αμετάκλητα ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, αυτό της διαχείρισης και της αποκομιδής των απορριμμάτων. Ήλθε η ώρα στην  πανέμορφη χώρα μας να μπει τέλος στα καλοκαίρια με τους σκουπιδότοπους, με την καθυστέρηση στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, πράγματα που δεν τιμούν τη χώρα και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία, την οικονομία και κυρίως τον τουρισμό που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία μας. Το αναφέρω γιατί όλοι κρινόμαστε από τη συμβολή μας στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στα αποτελέσματά της και σε αυτό που θέλουμε να φέρει. Αυτό θα πει κι αύριο, καλύτερα από όλους ο πρωθυπουργός, ανάπτυξη για όλους, ανάπτυξη παντού.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Ετικέτες: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ