ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Χαιρετισμός του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, στην Τελετή Αδελφοποίησης της Καλαμάτας με την πόλη Lowell των Η.Π.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

 «Χαιρετισμός του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη ως εκπροσώπου της κυβέρνησης,  στην Τελετή Αδελφοποίησης της Καλαμάτας με την πόλη Lowell των Η.Π.Α»

Εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών  & Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, παρέστη στην τελετή έναρξης του «4ου Διεθνούς  Διαγωνισμού & Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας», όπως και στην τελετή Αδελφοποίησης της Καλαμάτας με την πόλη Lowell της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α. στην οποία   απήυθυνε χαιρετισμό.

Ο κ. Σταυριανουδάκης στο χαιρετισμό του τόνισε το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει ο θεσμός της αδελφοποίησης πόλεων διαφορετικών χωρών, σημειώνοντας ότι μέσω αυτού: “Δίνεται η δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει εξωστρέφεια και να τολμά να πρωτοπορεί.», ενώ διευκρίνισε ότι:  «Η πραγματική δύναμη των Αδελφοποιήσεων βρίσκεται στην προστιθέμενη αξία της άμεσης και βιωματικής επαφής μεταξύ ατόμων, κοινοτήτων και κοινωνιών, προσφέροντας θετικό αποτύπωμα στην εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή

Τονίζοντας τα οφέλη του θεσμού αυτού ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι: «Ενισχύονται οι σχέσεις και οι συνεργασίες. Δημιουργούνται εξαιρετικές εκπαιδευτικές ευκαιρίες, αυξάνοντας τις δεξιότητες των πολιτών, αλλά και την ανταπόκριση τους στις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας αγοράς.» καθώς και ότι: «Απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας είναι η συμμετοχή των πολιτών και των κοινωνικών φορέων

Στη συνέχεια ο κ. Σταυριανουδάκης επεσήμανε ότι η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΟΤΑ αποτελεί μία από τις στρατηγικές επιλογές του Υπουργείου Εσωτερικών συμπληρώνοντας: «Ενισχύουμε και στηρίζουμε μεθοδικά και οργανωμένα τις προσπάθειες των Δήμων της Χώρας μας για διεθνείς συνεργασίες.»

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας συνεχάρη συμμετέχοντες και διοργανωτές για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης επισημαίνοντας την απαράμιλλη αξία αντίστοιχων πρωτοβουλιών οι οποίες συντελούν στη διεθνή προβολή της χώρας μας.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο , ο χαιρετισμός του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης στην Τελετή Αδελφοποίησης της Καλαμάτας με την πόλη Lowell των Η.Π.Α: https://www.youtube.com/watch?v=Z6O16If9F0s

Ετικέτες: ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣΥπουργείο Εσωτερικών