ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Χαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στο 10ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα.

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Χαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στο 10ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα»

 «Βασική μας μέριμνα και βασικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη που εδραιώνουμε, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να είναι ισόρροπη ώστε να μπορεί να αγκαλιάσει όλες τις περιφέρειες της χώρας και κανείς να μην μείνει πίσω», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην έναρξη του 10ου συνεδρίου περιφερειακής ανάπτυξης, που οργανώνει στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος», σε συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, απόδειξη του στόχου της ισόρροπης ανάπτυξης, «είναι η παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού σε περιοχές, όπως η Κως, η Ψέριμος και η Αστυπάλαια την προηγούμενη εβδομάδα, όπως η Θεσσαλονίκη σήμερα, αλλά και σε όλη τη χώρα, όπου το βασικό ζήτημα το οποίο απασχολεί είναι οι πολύ μεγάλες επενδύσεις, ιδιωτικές αλλά και δημόσιες, που ξεκλειδώνουν αναπτυξιακές προοπτικές παντού σε όλη τη χώρα».

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι «μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε την περασμένη χρονιά με ρυθμούς πάνω από 8%, κλείνοντας την ούλη που άνοιξε η πανδημία» και συμπλήρωσε: «Φέτος, το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, έδειξε έναν ρυθμό ανάπτυξης 7%, πέρα από κάθε προσδοκία, μέσα σε μία γεωπολιτική κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία και μέσα σε μία ενεργειακή κρίση, η οποία ξεκίνησε από το 2021 αλλά εντάθηκε και εδραιώθηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας».

Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας  για το 2022, ο κ. Πέτσας είπε ότι «είναι πολύ καλύτερες από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και τις αναπτυγμένες οικονομίες του Ο.Ο.Σ.Α. στη βάση μιας πολύ ενθαρρυντικής πορείας του τουρισμού, αλλά και της εμπιστοσύνης που έχει εδραιωθεί στην ελληνική οικονομία χάρη στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες αλλά και την σοβαρότητα και την σύνεση που επιδεικνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση αυτή, σε όσα έχει διαχειριστεί τα τελευταία τρία χρόνια».

Μιλώντας για τα αναπτυξιακά έργα στην Πάτρα, είπε ότι «Ειδικά στην περιοχή της Πελοποννήσου ξεδιπλώνονται πολύ σημαντικά έργα, όπως για παράδειγμα η ανάπλαση του πρώην εργοστασίου της χαρτοποιίας Λαδόπουλου, και μιλώντας για όνειρα που γίνονται πράξη, με την έλευση της δημιουργικής επιτροπής στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω, πρόκειται να βάλει την σφραγίδα της σε μια σημαντική αστική ανάπλαση που αναβαθμίζει όλη την πόλη της Πάτρας και προστίθεται σε μία άλλη ανάπλαση που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και αφορά στην αστική ανάπλαση των Προσφυγικών. Το έργο αυτό πρόκειται να αναβαθμίσει δύο διαφορετικές περιοχές της Πάτρας και να δώσει όχι μόνο μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της αλλά και να αποτελέσει πόλο έλξης για όλους τους επισκέπτες της».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε: «Εμείς έχουμε σταθεί όρθιοι στα δύσκολα, αντιμετωπίζοντας εξωτερικές προκλήσεις, παγκόσμιες προκλήσεις όπως η πανδημία και πάνω σε αυτή την στέρεα βάση οικοδομήσαμε μία σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και στην πολιτική, πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε ένα πραγματικά πιο φωτεινό μέλλον για την πατρίδα μας».