ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

«Ας μην πάρουμε αψήφιστα την ψήφο μας» Δήλωση του ΥΠΕΣ, Α. Ρουπακιώτη, κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

«Ας μην πάρουμε αψήφιστα την ψήφο μας»

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, στις 8.30 το πρωί, στο 62ο δημοτικό σχολείο Αθηνών. Μιλώντας σε εκπροσώπους των Μέσων ενημέρωσης ο κ. Ρουπακιώτης επεσήμανε:

«Οι κάλπες άνοιξαν από το πρωί και μέχρι τώρα δεν αναφέρθηκε το παραμικρό πρόβλημα από όλη την ελληνική επικράτεια. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και όλοι όσοι εμπλέκονται και συμμετέχουν στη διαδικασία των εκλογών είναι στις θέσεις τους.

Οι κάλπες άνοιξαν και αναμένουν τους εκλογείς, τις ελληνίδες και τους έλληνες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Είναι δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να στηρίξουμε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο όταν λειτουργεί με ενίσχυση των ιδίων των ψηφοφόρων, παράγει και διασφαλίζει δικαιώματα, ενώ όταν κάμπτεται η αξιοπιστία του, τα δικαιώματα αυτά αμφισβητούνται και αναιρούνται. Το παράδειγμα της «μνημονιακής νύχτας» μας έχει συνδέσει με το χρέος να συμμετέχουμε στις εκλογές, να ενισχύουμε αυτό το δημοκρατικό πολίτευμα, που μπορεί να μην είναι το άριστο, έχει αναπηρίες, αλλά καλύτερο δεν υπάρχει.

Έτσι λοιπόν, μετά τον Αύγουστο του 2018 που διανοίγονται νέες δυνατότητες αποκατάστασης δικαιωμάτων, όλες και όλοι σήμερα ψηφίζουν και αύριο ελέγχουν.

Σας ευχαριστώ πολύ».