ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Γ. Ν. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ. Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

τηλ 213-1313581, 213-1313604

fax  210-3393530  210-3636429

email: press­­_office_ypes@ypes.gov.gr

           

ΑΘΗΝΑ, 06.01.2011

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σημερινή δήλωση του  Εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. κ. Π. Παναγιωτόπουλου, ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούσης δήλωσε:

 

Προφανώς ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. δεν έχει μπει στον κόπο να μελετήσει τις προτάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι οποίες, μεταξύ άλλων, αφορούν  όχι στα οικονομικά των κομμάτων αλλά -αναφορικά με τη σημερινή πρωτοβουλία που ανακοινώσαμε – μόνον  στο "πόθεν έσχες". Στις σημερινές μας δηλώσεις, που πιθανότατα δεν έγιναν αντιληπτές από τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, αναφερθήκαμε στην υιοθέτηση των προτάσεων της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το "πόθεν έσχες" και ανακοινώσαμε την οριστική διαμόρφωση των προτάσεων μας για τα οικονομικά των κομμάτων που και πάλι αναγγείλαμε ότι θα κατατεθούν στην ίδια Επιτροπή της Βουλής, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

 

Όσον αφορά στα σχόλια του περί κομματικής πυξίδας του Υπουργείου Εσωτερικών, το μόνο που αρκεί να θυμίσουμε στον κ. Παναγιωτόπουλο είναι ότι το κόμμα που εκπροσωπεί όχι μόνον καταψήφισε το Νόμο  για την πλήρη αξιοκρατία και αντικειμενικότητα στις προσλήψεις, αλλά αποχώρησε κιόλας από την ψήφιση του Νόμου  που καθιέρωσε την πλήρη, για πρώτη φορά, αποκομματικοποίηση των προαγωγών των στελεχών στο κράτος.