ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2022

Απάντηση του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την κατανομή των προκηρυσσόμενων θέσεων της 13Κ/2021 για τις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Γρεβενών

Εξομάλυνση του συστήματος κατανομής των θέσεων από τις επόμενες προκηρύξεις προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που υπέβαλε η Βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, με αφορμή αρρυθμίες που εντοπίστηκαν στην κατανομή των προκηρυσσόμενων θέσεων της 13Κ/2021 για τις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Γρεβενών.

Ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι η κατανομή των θέσεων γίνεται αποκλειστικά από το Α.Σ.Ε.Π. και σημείωσε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που του παρείχε το Συμβούλιο, οι αρρυθμίες αυτές οφείλονται στον πολύπλοκο τρόπο κατανομής που προκύπτει από τη χρήση ενός αλγοριθμικού λογισμικού συστήματος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο τρόπος λειτουργίας του συγκεκριμένου συστήματος επηρεάζεται από την εφαρμογή σχετικής διάταξης του νόμου του 1994 και ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε διορθωτική παρέμβαση, αλλάζοντας τη διατύπωση της συγκεκριμένης διάταξης, γεγονός που θα αποτυπωθεί στις επόμενες προκηρύξεις.  

Τέλος, ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να παρέμβει συμπληρωματικά στη συγκεκριμένη προκήρυξη, δεσμεύτηκε ωστόσο ότι θα υπάρξει σχετική πρόνοια στον προσεχή προγραμματισμό προσλήψεων, προκειμένου το σύστημα κατανομής να εφαρμοστεί δικαιότερα.

Ετικέτες: ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗΚ3/2021ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣπροκήρυξηΥπουργός Εσωτερικών