ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, κ. Γ.Ν. ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ., ΤΗΣ Ε.Κ.Τ. ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

τηλ 213-1313581, 213-1313604

fax  210-3393530  210-3636429

email: press­­_office_ypes@ypes.gov.gr

           

ΑΘΗΝΑ, 28 Ιουλίου 2010

 

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούσης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Δ.Ν.Τ, της Ε.Κ.Τ. και της Ε.Ε., απάντησε στις ακόλουθες ερωτήσεις δημοσιογράφων :

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας ζήτησαν οι ίδιοι (σ.σ. οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ., της Ε.Κ.Τ και της Ε.Ε.) κάτι πιο συγκεκριμένο, πχ. γράφτηκε αυτές τις ημέρες ότι θα ζητηθούν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

 

Στο πλαίσιο των αυτών θεσμικών αλλαγών, εμείς υλοποιούμε το πρόγραμμά μας, υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας όπως αυτές είχαν τεθεί υπόψιν του ελληνικού λαού και προεκλογικά.

Αυτές ακριβώς οι αλλαγές είναι που ήδη μέσα στα νομοθετήματα που έχει ψηφίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο ενσωματώνουν όλη μας την πολιτική και όλους τους στόχους. Προεξάρχουσα περίπτωση η περίπτωση του Καλλικράτη, όπου ενσωματώνονται όλες οι προτεραιότητες και οι επιλογές μας. Τίποτα πέραν από αυτά τα οποία ήδη δρομολογούμε και υλοποιούμε δεν τέθηκε και τα οποία φέρνουν τα αποτελέσματα που σας προανέφερα.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ : Κύριε Υπουργέ, μόνο μία ερώτηση. Υπάρχουν  αντιδράσεις πολύ μεγάλες για το νομοσχέδιο για τα κουπόνια. Θα προχωρήσει αυτή η ιστορία;

 

Θα έχουμε την ευκαιρία για αυτό το νομοσχέδιο να συζητήσουμε αύριο και μεθαύριο στην ολομέλεια του Α θερινού τμήματος. Νομίζω ότι δεν υπάρχει σε κανέναν η υπόνοια, η αμφιβολία ότι κάτι μπορεί να αλλάξει όσον αφορά την απόλυτη απόφαση και του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης να προχωρήσουμε καθαρά και απαρέγκλιτα στο δρόμο της εξυγίανσης των προεκλογικών δαπανών.

Στην πραγματικότητα, στην απόλυτη διαφάνεια άρα και στην προστασία του πολιτικού κόσμου από κάθε ανώνυμη πηγή χρηματοδότησης προεκλογικών δαπανών, η οποία και στην πραγματικότητα είναι αυτό που λέμε μαύρο πολιτικό χρήμα.

Η απόφαση έχει ληφθεί. Θα προχωρήσουμε απαρέγκλιτα μέχρι τέλους. Ο νόμος χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση θα εφαρμοστεί.