ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΑνΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας: «Το είπαμε, το κάναμε. Γενναία αύξηση των Κ.Α.Π, κάθε μήνα, κατά 10 εκατ. ευρώ – Κατανομή 135 εκατ. ευρώ στους Δήμους τον Φεβρουάριο»

 Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2023

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑνΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας: «Το είπαμε, το κάναμε. Γενναία αύξηση των Κ.Α.Π, κάθε μήνα, κατά 10 εκατ. ευρώ – Κατανομή 135 εκατ. ευρώ στους Δήμους τον Φεβρουάριο».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας υπέγραψε σήμερα την απόδοση των εσόδων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) για τον μήνα Φεβρουάριο προς τους Δήμους, η οποία ανέρχεται σε 135 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στο εξής, για κάθε μήνα έως το τέλος του τρέχοντος έτους η απόδοση των Κ.Α.Π. θα είναι αυξημένη κατά 10 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2022, χάρη στον επιμερισμό της συνολικής αύξησης για το 2023, ύψους 120 εκατ. ευρώ, η οποία κατανέμεται σε μηνιαία βάση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Το είπαμε, το κάναμε.

Η σωρευτική, γενναία αύξηση των Κ.Α.Π.  την περίοδο 2021-2023 κατά περίπου 16%,  ανταποκρίνεται πλήρως στη δέσμευσή μας για αυξημένη στήριξη των Δήμων. Εργαζόμαστε καθημερινά, και σε στενή συνεργασία με τους Δήμους, αυξάνουμε τους πόρους που έχουν στη διάθεσή τους, για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας».

Επισυνάπτεται η απόφαση