ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

ΑνΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας: “Ένταξη έργων ύψους 98,1 εκατ. ευρώ στο “Αντώνης Τρίτσης” – Άμεση η στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών” (10.08.2021)

Αθήνα, 10 Αυγούστου 2021

 

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας:

«Ένταξη έργων ύψους 98,1 εκατ. ευρώ στο “Αντώνης Τρίτσης” –

Άμεση η στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών»

 

Συνεχίζονται με επιταχυνόμενο ρυθμό, και τον μήνα Αύγουστο, οι εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  τριάντα (30) έργα συνολικού ύψους 98.111.742,82 ευρώ, με την έμφαση να δίνεται στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον» και ειδικότερα στην Πρόσκληση ΑΤ01 «Υποδομές ύδρευσης», καθώς και στην ενίσχυση των υποδομών περιοχών που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Στα νέα έργα που χρηματοδοτούνται, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών εντάσσονται, επίσης, προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»:

Τέλος, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ14 «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021», εντάσσονται  πέντε (5) νέες προτάσεις, όπως του Δήμου Καλαμαριάς για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για την ανάδειξη των προσώπων που συνέβαλαν στη δημιουργία και πρόοδο του ελληνικού κράτους και του Δήμου Ανατολικής Σάμου για την ανάδειξη και προβολή της Ναυμαχίας της Μυκάλης, μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης της ναυμαχίας.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Μαζί με την Αυτοδιοίκηση συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών σε κάθε γωνιά της χώρας. Επιταχύνουμε την περιφερειακή ανάπτυξη και συμβάλλουμε στην ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας, με τη χρηματοδότηση έργων με σαφές αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα που ταυτόχρονα συμβάλλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην ασφάλεια των πολιτών, φέρνουν δουλειές, βιώσιμη ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους. Στην κρίσιμη αυτή στιγμή για την πατρίδα μας, με τα πολλαπλά μέτωπα φωτιάς ιδίως σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο, ενώνουμε δυνάμεις για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που έχουν προκληθεί αλλά και για να δώσουμε αναπτυξιακή προοπτική. Στο Υπουργείο Εσωτερικών είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στους πυρόπληκτους δήμους και τις περιφέρειες και θα ξαναχτίσουμε -ενωμένοι, όλοι μαζί- ό,τι γκρέμισε η φωτιά με το καταστροφικό πέρασμά της».