ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

ΑνΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας: «Ένταξη έργων ύψους 389 εκατ. ευρώ στο “Αντώνης Τρίτσης”»

Αθήνα, 6 Απριλίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑνΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας:

«Ένταξη έργων ύψους 389 εκατ. ευρώ στο “Αντώνης Τρίτσης”»

 

Επιταχύνεται η ένταξη έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα –κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης– εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκατόν έξι (106) νέα έργα, συνολικού ύψους 389.289.212,71 ευρώ.

Οι πράξεις αφορούν, μεταξύ άλλων:

Περιλαμβάνονται, επίσης: α) οι παρεμβάσεις αστικής αναζωογόνησης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ύψους 10,1 εκατ. ευρώ, β) η δράση αστικής αναζωογόνησης με σκοπό την αναβάθμιση περιοχών που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ύψους 23 εκατ. ευρώ, γ) οι παρεμβάσεις αναβάθμισης και αναζωογόνησης αστικού και φυσικού περιβάλλοντος στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ύψους 7,3 εκατ. ευρώ, καθώς και δ) η αξιοποίηση κτιριακού αποθέματος στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, ύψους 7,7 εκατ. ευρώ.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Το είπαμε, το κάναμε. Συνεχίζουμε τις εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, προκειμένου να ενισχύσουμε τον αναπτυξιακό, κοινωνικό και πολιτιστικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Με τις σημερινές αποφάσεις, οι συνολικές εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα τους τελευταίους 12 μήνες ανέρχονται σε 2,1 δισ. ευρώ, δηλαδή με πρωτοφανή ταχύτητα.

Με σχέδιο, πολλή δουλειά και συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, δρομολογούμε έργα που συμβάλλουν στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, βελτιώνουν στην πράξη την ποιότητα ζωής των πολιτών και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας».