ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

25.11.2022 - Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης εγκαθιδρύει το Εθνικό Σύστημα Ακεραιότητας – Ενισχύεται η διαφάνεια και η ακεραιότητα στον Δημόσιο τομέα 23.11.2022 - Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση που βάζει τέλος στην ασυνεννοησία των φορέων 21.11.2022 - ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ: Η θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών και η αποτελεσματικότητα των Δημοσίων Διοικήσεων «ανάχωμα» στον αποπροσανατολισμό και την παραπληροφόρηση 15.11.2022 - Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π.) – Θεσμός διαφάνειας και ακεραιότητας η νέα διαδικασία πολιτογράφησης 04.11.2022 - Απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σε επίκαιρη ερώτηση του ΜέΡΑ 25 για τις προσλήψεις προσωπικού στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»
Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΑνΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας: «Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας στο Μαλεβίζι και στη Σητεία – 800 χιλ. ευρώ για την άμεση αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών από την θεομηνία»

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑνΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας:

«Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας στο Μαλεβίζι και στη Σητεία – 800 χιλ. ευρώ για την άμεση αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών από την θεομηνία»

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, υπέγραψε σήμερα την απόφαση χρηματοδότησης του Δήμου Μαλεβιζίου του Ν. Ηρακλείου και του Δήμου Σητείας του Ν. Λασιθίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ, με συνολικό ποσό ύψους οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ (800.000 €) ως ακολούθως:

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας στο Μαλεβίζι και στη Σητεία.

Όπως δεσμευθήκαμε την Κυριακή κατά την επιτόπια σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στις περιοχές αυτές, οι οποίες επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, υπεγράφη σήμερα η υπουργική απόφαση για την χρηματοδότηση του Δήμου Μαλεβιζίου και του Δήμου Σητείας, με400.000 ευρώ για κάθε Δήμο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πρώτες ανάγκες τους για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσε η θεομηνία του Σαββάτου.

Και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο της κρατικής αγωγής, μέχρι να επουλωθούν όλες οι πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία».

 (Επισυνάπτεται η ΥΑ)

 

 

 

Αρχεία

Αρχείο