ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

ΑνΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας: “3 εκατ. ευρώ, σε Δήμους και Περιφέρειες, για αποκατάσταση ζημιών από περιπτώσεις φυσικών καταστροφών”

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑνΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας:

«3 εκατ. ευρώ, σε Δήμους και Περιφέρειες, για αποκατάσταση ζημιών από περιπτώσεις φυσικών καταστροφών»

 

Στο πλαίσιο της διαρκούς στήριξης της Αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες και ακραία καιρικά φαινόμενα, χρηματοδοτούνται –με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα– δεκαέξι (16) Δήμοι, δύο (2) Περιφέρειες και μία (1) ΔΕΥΑ της χώρας, με το συνολικό ποσό των 3 εκατ. ευρώ.  

Τα έργα που χρηματοδοτούνται –στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόληψης και Αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού» (ΣΑΕ 055)– αφορούν επείγουσες εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες και πυρκαγιές που προκλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2021 – Ιανουαρίου 2022, την υλοποίηση εργασιών για πρόληψη από φυσικές καταστροφές, καθώς και για εργασίες αποκατάστασης υποδομών και δικτύων άρδευσης και ύδρευσης.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

Προβλέπονται, επίσης, μεταξύ άλλων:

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Το είπαμε, το κάναμε! Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στην Αυτοδιοίκηση και συνεχίζουμε, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, να στηρίζουμε οικονομικά τους Δήμους και τις Περιφέρειες –όπου αυτό απαιτείται– για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων και την αποκατάσταση των υποδομών σε περιοχές που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και θεομηνίες τους προηγούμενους μήνες, τα οποία εντείνονται δυστυχώς λόγω της κλιματικής κρίσης. Με αμεσότητα και συνέπεια –σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς– θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, όπως ακριβώς έχει αποδείξει ότι κάνει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, συντονισμένα, όλο αυτό το διάστημα».

 

(Επισυνάπτονται οι σχετικές αποφάσεις)