ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, κ. Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ 210-3393537
fax 210-3393530 210-3636429
e-mail: press¬¬_office_ypes@ ypes.gov. gr

ΑΘΗΝΑ 16 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά το δημοσίευμα της 14ης Φεβρουαρίου 2010 της εφημερίδας Πρώτο Θέμα με τίτλο «Γιατί πάω ΚΑΙ μάρτυρας υπέρ του Ραγκούση…εναντίον μου!», που υπογράφει ο κ. Θ. Αναστασιάδης, καθίσταται προφανές ότι εξέλιπαν οι λόγοι που με είχαν υποχρεώσει να υποβάλω αγωγή κατά της εφημερίδας για προηγούμενο δημοσίευμά της στις 24-12-2009, με τίτλο « 2 στους 3 Υπουργούς αρχίσανε τα «δωράκια»».
Αποτελεί ακλόνητη πεποίθησή μου ότι η κριτική και ο έλεγχος της πολιτικής εξουσίας συνιστούν ύψιστη αποστολή αλλά και υποχρέωση των μέσων ενημέρωσης στο πλαίσιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Την ίδια στιγμή συνιστά για εμένα προσωπικά αδιαπραγμάτευτο καθήκον η υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειάς μου.

Καθήκον που απορρέει από το γεγονός ότι αντιλαμβάνομαι τη συμμετοχή μου στην πολιτική όχι ως αυτοσκοπό, αλλά ως στράτευση στις αρχές και αξίες της δημοκρατικής παράταξης, όπως αυτές υπηρετούνται σήμερα από τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Η απόλυτη σαφήνεια, με την οποία τελικά επέλεξαν η εφημερίδα Πρώτο Θέμα και ο κ. Θ. Αναστασιάδης να τοποθετηθούν, είναι ασυνήθιστη, τους τιμά και δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.