ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Aνακοίνωση της Υφυπουργού Εσωτερικών με αφορμή την παραίτηση της Προέδρου του ΚΕΘΙ, κ. Ε. Αγαθοπούλου

Σήμερα υπέβαλε την παραίτησή της η κ. Ειρήνη Αγαθοπούλου από τη θέση της Προέδρου του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) η οποία έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό, κ. Αντ. Ρουπακιώτη, και εμένα. Πρόκειται να συμμετάσχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ως υποψήφια στο Νομό Κιλκίς.

     Με αφορμή την παραίτηση της κ. Ε. Αγαθοπούλου, θέλω να εξάρω το έργο που προσέφερε από τη θέση της Προέδρου του ΚΕΘΙ.  Την ευχαριστώ θερμά για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε από την στιγμή που μου ανατέθηκε ο κρατικός τομέας για την Ισότητα των Φύλων και η αρμοδιότητα για τους σχετικούς οργανισμούς. Κάναμε κοινή προσπάθεια προώθησης της ισότητας στους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας της κοινωνίας μας.

    Πρόκειται για νέα γυναίκα, με σπουδές και ευρύτερες γνώσεις. Όμως αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες στην περιοχή της είναι πως διαθέτει εμπειρία πια στην πολιτική, όπως απέδειξε με τη θητεία της στο ΚΕΘΙ, όπου διαχειρίστηκε θέματα έρευνας, παραγωγής προτάσεων, προγραμμάτων, δράσεων, λύσεων με μεγάλη και αδιαμφισβήτητη αποτελεσματικότητα.

    Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία στην προσπάθεια της.