ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Στο Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε σήμερα η δεύτερη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις Ευρωεκλογές.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα θέματα της κατανομής του τηλεοπτικού χρόνου και της εκλογικής χρηματοδότησης .
Αποφασίστηκε ο χρόνος τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής προβολής των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων να κατανεμηθεί ως εξής:
- 40% με βάση τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στις Ευρωεκλογές του 2009
- 40% με βάση τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στις Εθνικές Εκλογές του 2012
- Το υπόλοιπο 20% θα κατανεμηθεί ισότιμα σε όσα κόμματα συμμετάσχουν στις προσεχείς ευρωεκλογές.
Σε ότι αφορά την εκλογική χρηματοδότηση ανακοινώθηκε ότι το ποσό που θα χορηγηθεί στα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές θα ανέρθει στα 7 εκ. ευρώ, δηλαδή 2,4 εκ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με την εκλογική χρηματοδότηση στις ευρωεκλογές του 2009.
Από τα 7 εκ. ευρώ το 60% θα εκταμιευθεί άμεσα και το υπόλοιπο 40% θα δοθεί τον Ιούνιο.
Επίσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε και το ζήτημα της διαφημιστικής προβολής των ευρωεκλογών προκειμένου να αποφευχθεί η αποχή και να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.