ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙKHΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΛ
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Παπαηλιού για τη μεταφορά μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας σημείωσε:
Η κυβέρνηση προτίθεται να διερευνήσει το ενδεχόμενο να αρθεί το όριο των 20 χιλιομέτρων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Αναγνώρισε πως η μη αστικές περιοχές είναι εκείνες που εντοπίζεται το πρόβλημα καθώς οι αποστάσεις είναι μεγάλες.
Στην δευτερολογία του ο υπουργός τόνισε πως έχει ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να ενημερωθεί για τον αριθμό των μαθητών που υπάγονται στις διατάξεις της παρ. 1 της ΚΥΑ 24001/2013, προκειμένου να εκτιμηθεί το κόστος της δαπάνης και τόνισε πως το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αρθεί η αδικία, δεδομένων όμως, των εξαιρετικά δύσκολων δημοσιονομικών της χώρας.