ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Ιούνιος 2019

Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2131364934 / 9

Γεννήθηκε το έτος 1962 και μεγάλωσε στον Βόλο, πρωτεύουσα του Νομού Μαγνησίας. Φοίτησε στα σχολεία της πόλης και αργότερα πέτυχε την εισαγωγή της στην Νομική Σχολή Αθηνών, όπου και πέρασε τα χρόνια των σπουδών. Παντρεύτηκε και απέκτησε τρία παιδιά. Από το 1986 είναι μάχιμη δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Βόλου και μέλος του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου. Διατηρεί δικηγορικό γραφείο, την τρίτη γενιά του οποίου έχει αναλάβει ο γιός της. Η ίδια συνεχίζει την καριέρα της στα νομικά, τα διαστήματα που δεν έχει πολιτικές υποχρεώσεις και θεσμικά αξιώματα.

Από τα πρώτα της χρόνια στην εργασία δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά, κοινωνικά και πολιτικά. Συμμετείχε ως αιρετό μέλος για πολλά χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου (1993-2008) συνεισφέροντας για τα προβλήματα του κλάδου. Υπηρέτησε σε τομείς κοινωνικής φροντίδας, ως μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων και κατά τη διετία 2007-2009 και ως Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών Νοσημάτων που εδρεύει στο Βόλο.

Έθεσε υποψηφιότητα για Νομαρχιακή Σύμβουλος Μαγνησίας και πέτυχε την εκλογή της, ανερχόμενη στα αξιώματα του Αντιπροέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου και του μέλους της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής του Νομού. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Εταιρίας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) και Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Προστασίας Κακοποιημένων και Παραμελημένων Ατόμων (ΚΑΠΑ), καθώς υπήρξε επί δύο χρόνια μέλος της Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας (Δ.Υ.ΠΕ.Θ). Το 2014 στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Θεσσαλίας πέτυχε την εκλογή της ως επικεφαλής συνδυασμού της αντιπολίτευσης, ενώ παράλληλα, της ανατέθηκαν με συναίνεση τα καθήκοντα της Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Εξελέγη δύο φορές βουλευτής με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Μαγνησία, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012. Αποχώρησε από το κόμμα τον Ιανουάριο του 2019. Κατά την κοινοβουλευτική της θητεία διετέλεσε Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος, ενώ παράλληλα κατείχε τη θέση της αναπληρώτριας Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής διορίστηκε ως τακτικό μέλος της επιτροπής «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» και μέλος της επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ορκίστηκε Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (2015-2016) και διετέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας.

Από τον Αύγουστο του 2018, έχει αναλάβει τα καθήκοντα της Υφυπουργού Εσωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα Ισότητας των Φύλων και τα Ληξιαρχεία/Δημοτολόγια.

Είναι παντρεμένη με τον Αργύρη Μανθογιάννη, μαθηματικό.