ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΕΩΝ

Εκλογείς οι οποίοι την ημέρα των βουλευτικών εκλογών, των εκλογών για την ανάδειξη των μελών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και την ημέρα διεξαγωγής εθνικού δημοψηφίσματος βρίσκονται εκτός της Επικράτειας, μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4648/2019 «Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός Ελληνικής Επικράτειας και τροποποίηση εκλογικής διαδικασίας».

Ως «εκτός Επικράτειας εκλογέας» νοείται κάθε Έλληνας πολίτης που έχει ενεργό το δικαίωμα του εκλέγειν, είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους και την ημέρα της εκλογής βρίσκεται μόνιμα ή προσωρινά εκτός της Ελλάδας.


Καμπάνια ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος πλησίον του τόπου κατοικίας τους.

Το πρώτο βήμα για να έρθει η Ελλάδα πιο κοντά σε εσένα, έγινε. Αν έχεις διαμείνει συνολικά 2 χρόνια στην Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια και έχεις κάνει φορολογική δήλωση το τρέχον ή το προηγούμενο έτος, μπορείς να ασκήσεις το εκλογικό σου δικαίωμα, όπου και αν ζεις!

Μπες στη νέα πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών apodimoi.gov.gr, ενημερώσου για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και υπόβαλλε την αίτησή σου στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού.

Διαμόρφωσε το μέλλον της χώρας σου, με την ψήφο σου! Γιατί όπου ζουν  Έλληνες, ζει και η Ελλάδα!


Καμπάνια ενημέρωσης Ελλήνων εκλογέων εξωτερικού  (50″)


Καμπάνια ενημέρωσης Ελλήνων εκλογέων εξωτερικού  (30″)


Καμπάνια ενημέρωσης Ελλήνων εκλογέων εξωτερικού  (15″)


Καμπάνια ενημέρωσης Ελλήνων εκλογέων εξωτερικού  (6″)