ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σάββατο 03 Δεκεμβρίου 2022

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Τ.ΓΙΑΝΝΙΤΣ​Η ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙ​ΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αθήνα, 26 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση, μετά τη συνεδρίαση της διευρυμένης Διακομματικής Επιτροπής

«Έγινε σήμερα η δεύτερη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής που διευρύνθηκε με τα κόμματα που ανακηρύχθηκαν αργά χθες το βράδυ από τον Άρειο Πάγο κι έχουν πλήρεις συνδυασμούς στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας
Το ένα θέμα που συζητήθηκε αφορά την απόφαση που πρέπει να εκδοθεί, για το ραδιοτηλεοπτικό χρόνο και την προβολή των υποψήφιων κομμάτων πέραν αυτών που εκπροσωπούντο στη Βουλή και για τα οποία είχε ήδη εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση από την προηγούμενη συνεδρίαση της Διακομματικής.
Ανταλλάχθηκαν απόψεις γύρω απ’ αυτό το θέμα, σκέψεις, προβληματισμοί και κάποιες τοποθετήσεις.
Όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν απόψε το βράδυ για να μην υπάρχει καθυστέρηση, να μην υπάρχει οποιαδήποτε διακριτική μεταχείριση στα κόμματα που προσβλέπουν σε αυτό, και θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Επικρατείας κ. Παντελή Καψή και δική μου ώστε από αύριο το πρωί να μπορεί να εφαρμοσθεί.
Σε ότι αφορά το θέμα των debates το οποίο επίσης μπήκε στη συζήτηση, έγινε εκτενής ανταλλαγή απόψεων.
Σκοπός δεν ήταν να ληφθεί απόφαση, αλλά να χρησιμοποιηθεί η Διακομματική, η οποία δεν έχει αρμοδιότητα γι’ αυτό, ως χώρος στον οποίο θα ανταλλαγούν απόψεις μεταξύ των κομμάτων που συμμετέχουν, οι οποίες θα μπορέσουν να συμβάλλουν στο να βρουν τα κόμματα μια κοινή συνισταμένη. Το αν αυτό επιτευχθεί ή όχι θα φανεί από τις αποφάσεις των κομμάτων στη συνέχεια.
Δεν είναι εύκολο να πει κανείς ότι διαπιστώθηκε σύγκλιση αλλά η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών πιθανόν να οδηγήσει σε περαιτέρω σκέψεις στα κόμματα. Δεν είμαι σε θέση, ούτε επιδιώκω να κάνω εγώ αυτή τη σύνθεση των απόψεων που διατυπώθηκαν.
Ευχαριστώ»