Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
8/9/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλλες, για την καλύτερη αξιοποίηση και την αποδοτικότερη απορρόφηση των πόρων της ΕΕ προκειμένου να διευθετηθούν σημαντικά ζητήματα της προσφυγικής κρίσης.


Ο κος Μουζάλας συναντήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστο Στυλιανίδη καθώς και με τη Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, κα Μονίκ Παριάτ, προκειμένου να οργανωθεί με αξιοπρεπείς συνθήκες η κατασκευή των χώρων φιλοξενίας που θα στεγάσουν τον πληθυσμό των προσφύγων και μεταναστών το χειμώνα.


Ο Αναπληρωτής Υπουργός εξάλλου είχε συζητήσεις τις προηγούμενες ημέρες και με εκπροσώπους συνεργαζόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και θεσμικών φορέων. Στο επίκεντρο τέθηκαν θέματα που αφορούν την προώθηση της συνεργασίας με στόχο την, όσο το δυνατόν, γρηγορότερη ολοκλήρωση και παράδοση  των νέων χώρων φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.