Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
29/9/2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΡΙΑΝΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ


Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννη Σαρίδη για την υποστελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αρριανών Ν. Ροδόπης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας σημείωσε:

 «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον βουλευτή κ. Σαρίδη, ο οποίος πρόσφατα έκανε μια περιοδεία στην Θράκη και διαπίστωσε ένα υπαρκτό πρόβλημα και μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε ένα βήμα πιο πέρα στην επίλυση αυτού του ζητήματος.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Δήμος Αρριανών ζητά προσλήψεις τακτικού προσωπικού πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, για την ενίσχυση της μη επαρκούς στελέχωσης της τεχνικής του υπηρεσίας. Ενημερώνω ότι ο Δήμος Αρριανών δεν είναι ένας Δήμος χωρίς προσωπικό, υπηρετούν, σύμφωνα με στοιχεία 14ης Σεπτεμβρίου, 47 τακτικοί υπάλληλοι εκ των οποίων δύο είναι αποσπασμένοι από την Περιφέρεια. Υπενθυμίζω ότι ο νόμος 4093 /12 βάζει ένα περιορισμό στην ετήσιο αριθμό προσλήψεων, με αναλογία 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις.

Με βάση αυτό το δεδομένο εκδώσαμε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο εγκύκλιο και σχετικό έγγραφο, με τα οποία ζητήθηκε από τους Δήμους, και από τον Δήμο Αρριανών, να υποβάλλουν με προτεραιότητα τις ανάγκες τους σε τακτικό προσωπικό πανεπιστημιακής και τεχνικής εκπαίδευσης, για να προγραμματίσουμε σχετικά το ζήτημα της ενίσχυσης των Δήμων. Ο Δήμος Αρριανών απάντησε ότι έχει ανάγκη από 10 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 6 εξ’ αυτών είναι μηχανικοί πανεπιστημιακής και τεχνικής εκπαίδευσης.

Τα αιτήματα αυτά έχουν συγκεντρωθεί και προωθηθεί αρμοδίως μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ και αρχές του 2017 θα μπορέσουμε να απαντήσουμε για να καλύψουμε την συγκεκριμένη ανάγκη.

Δώσαμε επιπλέον, στους ΟΤΑ τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήματα για προσλήψεις ορισμένου χρόνου, λόγω των περιορισμών στις προσλήψεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατανομής του τακτικού προσωπικού.

Ο Δήμος Αρριανών δεν έχει υποβάλει σχετικό αίτημα, πιθανότατα γιατί προσβλέπει στην πρόσληψη τακτικού προσωπικού και πολύ εύλογα.

Ειδικότερα, για θέματα ΕΣΠΑ, υπάρχει δυνατότητα υποβοήθησης στον σχεδιασμό των μελετών και στην ωρίμανση των έργων και των διαδικασιών και από τη Μονάδα Διαχείρισης του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΜΟΔ), που μπορεί να διαθέσει προσωπικό, όπως και η ΕΕΤΑΑ, η οποία έχει το προσωπικό και την υποχρέωση να βοηθήσει σε θέματα ΕΣΠΑ».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και το ακόλουθο link: https://youtu.be/CADr7Qg51Rk