Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
9/9/2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΕΣΔΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΚΕ ΜΑΝΩΛΗ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 45 8ΜΗΝΙΤΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ηράκλειου ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη για τους 45 8μηνιτες συμβασιούχους στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηράκλειου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας σημείωσε:

"Στην ερώτηση σας κ. Συντυχάκη αυτή κάθε αυτήν, δεν μιλάτε για την παράταση των συμβάσεων αλλά για μόνιμο προσωπικό. Η κυβέρνηση κατέθεσε χθες τροπολογία για το θέμα αυτό, επομένως μπορούμε να μιλήσουμε επί της ουσίας για το κύριο ζήτημα, που είναι για το μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων με συμβάσεις, το τι θα γίνει μετά την 31/12/2016.

Προχωρήσαμε λοιπόν, από τώρα μήνα Σεπτέμβριο, στην παράταση των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2017, αυτή την δυνατότητα είχαμε, και είμαστε σε επαφή με τους εργαζόμενους και τους φορείς, ώστε να μην δημιουργείται ανασφάλεια στους ενδιαφερόμενους .

Η υπουργική τροπολογία του κ . Βερναρδάκη και του κ. Κουρουμπλή, κατατέθηκε χθες στην αρμόδια επιτροπή άρα είναι ζήτημα χρόνου να γίνει πράξη.

Δεν υπάρχει λοιπόν, λόγος ανησυχίας για τους 45 εργαζομένους που αναφέρετε στην ερώτησή σας κ. Συντυχάκη, ούτε και καμία άρνηση ή απόρριψη.

Υπάρχει ένας νόμος του 2012, ο οποίος αναστέλλει τις προσλήψεις εργαζομένων κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ, έως τις 31/12/2016. Ειδικά στον χώρο της καθαριότητας, έχουμε εφαρμόσει πλήθος ευνοϊκών ρυθμίσεων, στέλνοντας και αντίστοιχες εγκυκλίους. Στα στενά πλαίσια λοιπόν, που επιβάλουν οι δεσμευτικές συμφωνίες, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε επιμέρους ρυθμίσεις και προσλήψεις πέρα των προβλεπομένων, ωστόσο, υπάρχει απαγόρευση με βάση το Σύνταγμα, μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, κάτι που θα μπει στο τραπέζι στη συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση, εφόσον το άρθρο 103 του Συντάγματος παρ. 8 απαγορεύει τη μονιμοποίηση προσωπικού ή τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Η παράταση που δίνεται, μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι, ότι είναι πολύ θετική και γίνεται έγκαιρα και έτσι δεν δημιουργείται ανησυχία στους εργαζόμενους ενώ από τις αρχές του 2017,  αλλάζει το καθεστώς των προσλήψεων, αίρεται η απαγόρευση προσλήψεων για ΥΕ και ΔΕ κατηγορίες εργαζομένων».

 

Δείτε και το ακόλουθο link: https://youtu.be/3VUy-q4xX4U