Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
12/9/2016

ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 1ΟΥ & 2ΟΥ ΓΕΛ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας επισκέφθηκε σήμερα την Κεφαλονιά προκειμένου να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στον Αγιασμό για την νέα Σχολική Χρονιά καθώς και στα εγκαίνια του σχολικού συγκροτήματος του 1ου & 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου στη θέση «Φαραώ».

Ο καθιερωμένος αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο, παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου, του Δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, της βουλευτού Κεφαλονιάς και Ιθάκης κας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου και άλλων.

Η προγραμματισμένη για σήμερα παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κεφαλονιά, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, προκειμένου να εγκαινιάσει το σχολικό συγκρότημα, καθώς και να προεδρεύσει σε σύσκεψη για την επιτάχυνση της αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό στην Παλική, αναβλήθηκαν λόγω της έκτακτης επίσκεψης του στη Θάσο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τις πυρκαγιές.

Τα δύο νέα σχολικά κτίρια που ολοκληρώθηκαν μέσα στο καλοκαίρι είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν 600 περίπου μαθητές και μαθήτριες, με πολύ καλές υποδομές, με 24 αίθουσες διδασκαλίας, με αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκες, εργαστήρια φυσικοχημείας, πληροφορικής, τεχνολογίας, αισθητικής αγωγής και ξένων γλωσσών, ενώ θα δημιουργηθούν σε αυτά, 82 θέσεις εργασίας.

Ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι παρόλο που το νησί έχει χτυπηθεί πολλές φορές από σεισμούς, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να έχουν ζημιές και άλλα να λειτουργούν, μερικώς ή ολικώς, σε λυόμενους οικίσκους, οι αρμόδιοι φορείς κατάφεραν να επιλύσουν πολλά τεχνικά και γραφειοκρατικά προβλήματα και να προχωρήσει η κατασκευή των δύο αυτών καινούριων σχολείων.

"Το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας διασφάλισαν σήμερα όλα τα σχολεία να ανοίξουν με τα βιβλία στις τάξεις ήδη από τον Ιούλιο. Με πιο πολλές προσλήψεις αναπληρωτών από ποτέ, τόσο νωρίς. Έχοντας καλύψει πρώτες από όλες τις ανάγκες στον πολύ ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής, όπως ορίζει και ο νόμος αλλά δεν είχε γίνει ποτέ ως τώρα. Έχοντας κάνει όλα τα δημοτικά σχολεία εν δυνάμει ολοήμερα και όχι μόνο το ένα τρίτο, όπως ήταν ως τώρα", δήλωσε ο κ. Μπαλάφας.

Ο Υφυπουργός ευχήθηκε μια καλή και πρωτότυπη σχολική χρονιά, σε ένα σχολείο που θα έχει στο επίκεντρο τον μαθητή, την γνώση και την ευαίσθητη σχέση μεταξύ τους.

Τέλος, ο κ. Μπαλάφας ανέφερε πως αναγνωρίζει τις καθυστερήσεις στα έργα της αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό, ιδιαιτέρως στην περιοχή της Παλικής Ληξούριου λόγω τεχνικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων, προβλήματα που είναι γνωστά στον υφυπουργό και που οφείλει όμως η Κυβέρνηση να ξεπεράσει. «Αυτό είναι μια δέσμευση από τον Πρωθυπουργό», είπε ο κ Μπαλάφας.