Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018
Για να δείτε το μήνυμα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Macromedia Flash.
8/9/2016

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ», ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΣΟΥΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΤΡA


Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ», ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΣΟΥΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΤΡΑ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΤΟΝΙΣΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Βλέποντας το πλαίσιο, στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας αυτήν την εποχή, θα μπορούσαμε να πούμε ότι βρισκόμαστε σε μια τροχιά εξόδου από την κρίση και σε αυτό εντάσσεται το σχέδιο και το όραμα μας ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα της ύφεσης και της ανεργίας, με στόχο να απαλλαγούμε σταδιακά από την επιτροπεία.

Παρά τα όσα έλεγαν στελέχη της ΝΔ, ότι η διαδικασία της αδειοδότησης γίνεται για να μην πάρει ο ΣΚΑΪ την άδεια μπορεί τελικά, να θεωρηθεί επιτυχία ότι ο ΣΚΑΪ κατάφερε να πάρει άδεια και μάλιστα την πρώτη.

Όσον αφορά το ζήτημα των εργαζόμενων στον τηλεοπτικό χώρο, η γνώμη μου είναι ότι:

1.      Τα κανάλια που αδειοδοτήθηκαν θα έχουν μεγαλύτερες υποχρεώσεις, θα έχουν πιο εμπλουτισμένο πρόγραμμα και βελτιωμένη ποιότητα, άρα θα χρειάζονται περισσότερους εργαζόμενους και επομένως στο σενάριο της ύπαρξης ανέργων, πιστεύω ότι αυτοί θα απορροφηθούν

2.      Ισχυρίζομαι ότι κανένα κανάλι δεν θα κλείσει, και γιατί να κλείσει. Μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης, ανάλογη με την προηγούμενη, για τα περιφερειακά κανάλια. Τα περιφερειακά κανάλια μάλιστα, έχουν στην Αττική τηλεοπτικό κοινό 5 εκατ. κατοίκους, δηλαδή τη μισή Ελλάδα.

3.      Σήμερα ήδη, όπως διαβάσατε και εσείς, κάποιοι εκ των μη αδειοδοτηθέντων προχωράνε σε συνεργασίες με κάποιους από αυτούς που πήραν άδειες.

Άρα, ένας αριθμός εργαζόμενων, που είναι και αυτό που μας ενδιαφέρει, την κυβέρνηση, όπως ενδιαφέρει και τον κόσμο, είναι ότι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν μέσα από αυτές τις διαδικασίες που ανέφερα.

Έπρεπε να σταματήσει η ανομία, έπρεπε να μην είναι οι καναλάρχες αυτοί που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Θυμάστε την οίηση και την αλαζονεία του εκδότη του Πρώτου Θέματος που έλεγε ότι βρίσκεται στην Ελβετία και δεν ερχόταν να απαντήσει στην εξεταστική επιτροπή ή την αλαζονεία του εκδότη που είπε ότι έπαιρνε δάνεια με «αέρα».

Έπρεπε να αλλάξει το ότι για ένα δημόσιο αγαθό όπως οι τηλεοπτικές άδειες, δεν πλήρωνε κανείς ούτε ένα πενηνταράκι. Προχωράει λοιπόν η διαδικασία. Μετά την αδειοδότηση των τεσσάρων καναλιών, θα συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα κανάλια και θα αντιμετωπίσουμε όπου πρέπει με διάφορες λύσεις, τα όποια προβλήματα ανεργίας.

Δεν είναι διακόπτης η διαφθορά αλλά θεωρώ ότι όλες αυτές οι διαδικασίες που γίνονται με  διαφάνεια, αντικειμενικότητα και μέσα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δεδομένου, ήταν ένα χτύπημα στην διαφθορά.

Το σκεπτικό της κυβέρνησης, που με καλύπτει 100%, λέει ότι επειδή τα κανάλια έχουν έναν ειδικό ρόλο και διαχειρίζονται ένα δημόσιο αγαθό, έπρεπε να αντιμετωπιστούν στην κατεύθυνση που είπαμε, διαφημιστική πίτα - χρήματα που χρειάζονται για να μην γίνονται παρατυπίες και τελικός αριθμός. Εάν αύριο βελτιωθούν τα οικονομικά μας και αυξηθεί η διαφημιστική πίτα, θα δοθεί και άλλη άδεια.